A szombathelyi négyes döntő a tét

Frissítés: 2020-02-13 17:22:13

A Debreceni Egyetem női futsalosaira a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése vár: Üveges Katalin együttese vasárnap 19 órától a Tolnával csap össze a DESOK-ban. A hétvégi találkozón eldől, hogy melyik gárda jut be a legjobb négy közé a Magyar Kupában. Az odavágót ellenfelünk egy góllal nyerte meg, vagyis a DEAC egyáltalán nincs reménytelen helyzetben.

A Budaörs, a Szekszárd és az Astra már bejutott az MK elődöntőjébe, a mezőny a DEAC-cal vagy a Tolnával válik teljessé. Az első felvonáson a tolnaiak minimális előnyre tettek szert a 4-3-as győzelmüknek köszönhetően. A januári ütközeten Üveges Katalin góljával a szünetben még mi vezettünk, de a 35. percben a Tolna fórja már két találatot volt (3-1). A végjátékban tudtunk kozmetikázni az eredményen, így bizakodva várhatjuk a vasárnapi meccset.

"A múlt héten a Gyulát két vállra fektettük, ez a siker nagy lökést adhat nekünk" - kezdte a beszélgetést André Antónia. "A Tolna kicsit a mumusunkká vált az utóbbi időben, ezt bizonyítja, hogy kétszer is megvert bennünket. Ezeket a találkozókat az jellemezte, hogy az első félidőben előnyt szereztünk, ám ellenfelünk a második játékrészben felébredt. Kiválóan ismeri egymást a két együttes, tudjuk, hogy kik a tolnai kulcsjátékosok. Fegyelmezett játékra lesz szükségünk, és ha a védekezésünk jól működik, akkor nagy esélyt látok a továbbjutásra. Emellett a helyzetkihasználás ugyancsak döntő jelentőséggel bír majd. Tisztában vagyunk a hétvégi mérkőzés súlyával, ennek ellenére nem érzem feszültnek a csapatot. Azt megígérhetem a szurkolóinknak, hogy addig fogunk menni, amíg bírjuk szuflával. Számomra csak a győzelem az elfogadható eredmény" - fogalmazott válogatott játékosunk, aki hozzátette, az edzéseken keményen dolgoznak azért, hogy elérjék a célukat. Örömteli hír, hogy a jelek szerint mindenki bevethető lesz, egyedül Krascsenics Csilla bajlódik kisebb megfázással, de ettől függetlenül ő is minden bizonnyal pályára lép.

19 esztendős futsalosunk számára a párharc első ütközete emlékezetes nap volt, hiszen ekkor debütált a klubunkban. Antónia a bajnokságban már két találatot szerzett a DEAC mezében: a Miskolc és a Gyula kapuját is bevette.

"Szerencsére a lányok nagyon kedvesen fogadtak, így a beilleszkedés zökkenőmentesen ment. A klubváltás nagy változást hozott az életemben. Idő kellett ahhoz, hogy fel tudjam venni a ritmust. Az elmúlt hetekben már jóval felszabadultabban játszom, a taktikát is egyre jobban elsajátítom" - mutatott rá André Antónia, aki a szezont a Miskolci Vénusz együttesében kezdte meg.

A DEAC-Tolna mérkőzést mindenki ingyen nézheti meg a DESOK-ban. A lányoknak nagy szükségük lesz a biztatásra, így bízunk benne, hogy telt ház előtt csikarhatjuk ki a továbbjutást! Amennyiben sikerrel vesszük ezt az akadályt, a szombathelyi elődöntőben az Astra következik.

Magyar Kupa 3. forduló
DEAC-WSH-Palmfood Tolna-Mözs
2020. 02. 16. (vasárnap) 19:00, DESOK

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-02-13 17:11:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem jött össze a bravúr

Biró Ádám * 2019-09-14 12:22:00

Responsive image
Idegenbeli előny a hazai visszavágóra

Biró Ádám * 2019-01-06 23:46:06