Kiváló főpróba

Frissítés: 2020-02-10 10:37:00

A Debreceni Egyetem női futsalosai a Gyulai Amazonok otthonában arattak magabiztos győzelmet. A 6-2-es sikerből André Antónia, Czégény Zsuzsanna, Horváth Petra, Horváth Viktória és Krascsenics Csilla is góllal vette ki a részét, utóbbi játékos duplázni tudott. Együttesünk vasárnap a Tolnát fogadja a Magyar Kupában, a párharc első meccsét riválisunk egy találattal nyerte.

A DEAC legutóbb október elején tudott idegenben tétmeccsen diadalmaskodni. Együttesünk ezt a rossz sorozatot Gyulán zárta le vasárnap este. A hétvégi bajnoki első gólját André Antónia szerezte az ötödik percben. Négy minutummal később már 1-1 állt az eredményjelzőn, Kurai Nikolett vette be a kapunkat. Az első játékrész még egy találatot hozott, Krascsenics Csilla járt túl a gyulai kapus eszén.

A szünet után hamar megdupláztuk a fórunkat Horváth Viktória megoldásának köszönhetően. A házigazda még szépített, de a hajrában egyértelműen a debreceni lányok akarata érvényesült. Alakulatunk magabiztosan kaparintotta meg a három pontot. A diadalnak hála jelenleg a második helyen állunk a táblázaton. Üveges Katalin játékosaira a hétvégén a szezon eddigi legfontosabb meccse vár, hiszen a Tolnát látjuk vendégül a DESOK-ban. A Magyar Kupa-párharc első felvonását riválisunk egy góllal nyerte meg, a különbséget el szeretnénk tüntetni a visszavágón.

"A körülményekhez képest nagyon elégedettek lehetünk a végeredménnyel, ugyanis Böröczky Szilvia, Fekete Gabriella, és én sem tudtunk sérülés miatt a csapat rendelkezésére állni. Az első félidőben kicsit kapkodva játszottunk, nehezen vettük fel az ellenfél ritmusát, majd ez sajnos a második félidő első felére is ugyanúgy jellemző volt. A Gyula nagyon lendületesen játszott, ami a védelmünkben folyamatos zavart keltett, nehezen rendeződtünk vissza saját térfelünkön. Az utolsó öt perc volt meghatározó a magabiztos győzelem szempontjából. Ekkor hihetetlen lelkesedést tapasztaltam a csapaton, ennek köszönhetően tudtuk stabilizálni az előnyünket. Remélem ezt láthatom a lányok szemében a kupameccsen is. Nagy öröm számomra, hogy Czégény Zsuzsanna és Horváth Petra is egy nagyon szépen felépített támadásból tudott fontos gólt szerezni a végjátékban" - nyilatkozta Üveges Katalin.

Női futsal NB I 14. forduló
Gyulai Amazonok-DEAC 2-6 (1-2)
gólszerző: Kurai (9.), Bálint (24.), ill. André (5.), Krascsenics (11., 38.), Horváth V. (21.), Czégény (36.), Horváth P. (39.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-02-10 10:28:00

további cikkek a témában
Responsive image
Győzelemre ítélve

Biró Ádám * 2018-02-20 07:47:00

Responsive image
Rangadóval zárjuk az évet

Biró Ádám * 2019-12-14 13:11:00