Jogosan járt a vastaps

Frissítés: 2020-02-08 08:08:50

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Kecskémetet fogadták péntek este. Együttesünk nem fukarkodott a gólokkal, Elek Gergő tanítványai hétszer is bevették a vendégek kapuját, a DEAC végül 7-1-re diadalmaskodott.

Akadt elszámolnivalónk a Kecskeméttel szemben, hiszen az újonc ősszel 3-2-es győzelmet aratott ellenünk. A DESOK-ba kilátogató drukkereknek nem kellett sokat várniuk az első találatra, Nyeste passza után Szentes-Bíró köszönt be. A lelátón egyébként Mester Norbert és Hegedűs Györk fiatal labdarúgói is helyet foglaltak, a gyerekek nagyon élvezték a találkozót.

A folytatásban is a DEAC dominált, a kecskemétieknél Rutai kísérletezett először. Tóth Attila duplázta meg az előnyünket a hetedik minutumban. Jóval többet birtokoltuk a labdát, a Kecskemét alig tudott átjönni a térfelünkre. Az első félidő végeredményt Szentes-Bíró állította be, akit ezúttal Tóth hozott kihagyhatatlan helyzetbe. A szünet előtt kicsit magasabb fokozatba kapcsolt ellenfelünk, de Krajcsi szép védésekkel óvta meg a kapunkat. Fiatal hálóőrünket egy alkalommal a kapufa is kisegítette. A másik oldalon Nyeste és Tóth tesztelte a kapufa állapotát.

A második játékrészben Dobi váltotta Krajcsit. Dobi teljesítményét sem érhette kritika, mivel büntetőt is hárított.
Rutai révén szépített ugyan a Kecskemét, de ez csak fellángolásnak bizonyult. Egy szabadrúgás után a kipattanónál Szentes-Bíró volt a legszemfülesebb (4-1). Újabb pontrúgást követően Tóth bombázott a léc alá, majd a csapatkapitányunk már negyedszer tréfálta meg a kecskeméti cerberust. A Szentes-Bíró, Tóth dominanciát Szabó Lajos szakította meg, 18 éves tehetségünk lőtte a hetedik gólunkat. Az utolsó másodpercekben szurkolóink vastapssal jutalmazták alakulatunk fergeteges teljesítményét.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy egyik új igazolásunk, Szabó Tibor is pályára lépett.

A diadalnak köszönhetően a hatodik helyen állunk a táblázaton, de a mögöttünk lévő Dunaferr egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az alapszakaszt a Haladás csarnokában zárjuk.

"Rengeteget dolgoztak a fiúk az elmúlt hetekben, ez kijött a mérkőzésen. A védekezésünkkel nem voltam maradéktalanul elégedett, főleg a pontrúgások okoztak gondot. Támadásban kiváló teljesítményt nyújtottunk, ezt a lőtt gólok száma is mutatja. A rájátszás szempontjából is nagyon értékes pontokkal gazdagodtunk" - vélekedett Elek Gergő vezetőedző.

"Nagyon örülök, hogy ennyire kijött a lépés. Jókor jött a pihenő, hiszen tudtuk rendezni a sorokat. Szerintem szép megoldásokkal tudtuk szórakoztatni a nézőket. A meccs előtt azt beszéltük, hogy szeretnénk visszavágni a Kecskemétnek, szerencsére ez sikerült" - nyilatkozta Szentes-Bíró Tamás.

Férfi futsal NB I 17. forduló
DEAC-SG Kecskemét Futsal 7-1 (3-0)
gólszerző: Szentes-Bíró (2., 14., 26., 28.), Tóth (7., 27.), Szabó L. (32.), ill. Rutai (24.)

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-02-07 21:41:00

további cikkek a témában