Visszavághatunk a Kecskemétnek

Frissítés: 2020-02-06 14:25:51

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai az újonc kecskemétieket fogadják a DESOK-ban péntek este 18.30-tól. Riválisunk novemberben már megtréfálta Szentes-Bíró Tamásékat, de Nyeste Csaba bízik benne, hogy ezúttal a DEAC ünnepelhet a meccs után. Fiatal játékosunk szerint a Kecskemét gépezetének egyik legfontosabb láncszeme Rutai Balázs.

Vészesen közeleg az alapszakasz zárása a futsal NB I-ben. A DEAC játékosainak még két mérkőzésen van lehetőségük a pontszerzésre: Elek Gergő tanítványai pénteken a Kecskemétet látják vendégül, majd február 17-én a Haladáshoz utazunk. A kecskemétiek ugyan az utolsó helyen állnak a táblázaton, ennek ellenére nem szabad őket lebecsülni, hiszen együttesünket 3-2-re győzték le november elején. A Messzi István Sportcsarnokban Rutai Balázs volt a nyerőember, a 21 éves futsalos háromszor is bevette a kapunkat. A hírös városiak kerete néhány héttel ezelőtt válogatott játékossal bővült: a szerb Aleksandar Gavrilovic írt alá a gárdához.

"Kiélezett találkozóra készülünk. Ha megvalósítjuk az edző elképzeléseit, jó esélyünk lesz a diadalra. A keretben néhányan kisebb sérüléssel bajlódnak, de valószínűleg mindenkire számíthatunk pénteken" - kezdte a beszélgetést Nyeste Csaba. "Ellenfelünk taktikája a stabil védekezésre épül, a megszerzett labdákból pedig gyors kontrákkal próbál veszélyeztetni. A kecskeméti alakulat egyik kulcsembere Rutai Balázs, aki gyakorlatilag bármilyen szögből képes gólt szerezni. Balázzsal jó barátságot ápolok, de a meccs alatt ezt félre kell tennünk. Az őszi bajnokiról nincsenek kellemes emlékeink. Kiváló szériában voltunk, de a bajnoki szünet miatt megtört a lendületünk, ennek ittuk meg a levét Kecskeméten. Sajnos nem azt a játékot nyújtottuk, ami korábban jellemzett bennünket" - mutatott rá a 18 esztendős játékosunk.

A Debreceni Egyetem gárdája legutóbb január közepén lépett pályára a pontvadászatban. A pihenő során az edzések mellett a Mezei Vill második gárdája ellen felkészülési mérkőzést is játszottak a fiúk. Nyeste szerint a találkozó nagyon hasznos volt, hiszen különböző taktikai elemeket tudtak gyakorolni.

Férfi futsal NB I 17. forduló
DEAC-SG Kecskemét Futsal
2020. 02. 07. (péntek) 18:30, DESOK

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-02-06 14:21:00

további cikkek a témában
Responsive image
Megszakadt a jó sorozatunk

Biró Ádám * 2019-11-04 21:33:00

Responsive image
A játék és az eredmény is tetszetős volt

Biró Ádám * 2019-06-01 13:32:28

Responsive image
Az előny megvan, de nagyobb is lehetett volna

Biró Ádám * 2018-02-15 09:31:31