Véget ért a 9. Campus Sportfesztivál.

2017-08-01 10:53:22

Csaknem ezer hazai és határon túli hallgató, két nap sport, három versenyszám – szerdán ért véget a kilencedik Campus Sportfesztivál. A legtöbb egyetemistát és főiskolást idén is a futballtorna vonzotta.

Kispályás labdarúgásban, 3x3 kosárlabdában és strandröplabdában mérték össze tudásukat július 18-án és 19-én a kilencedik Campus Sportfesztiválon résztvevői a Debreceni Egyetemen. Idén mindhárom versenyszámra több tucat csapat, összesen csaknem ezer versenyző jelentkezett.
 
- A Campus Sportfesztiválnak az az elsődleges vonzereje, hogy egy zenei fesztivállal van összekötve. Nagyon komoly csapatmunkára van szükség ahhoz, hogy ennyi sportoló egyetemista részt vehessen a rendezvényen, s immár 9. éve van egy olyan közösség, ami lehetővé teszi, hogy évről évre otthont adjuk a sportfesztiválnak – mondta Bács Zoltánkancellár. Hozzátette: több százan vannak, akik évek óta visszajárnak az eseményre, és régi ismerősökként köszöntik egymást.
 
- A határon túli intézmények sportvezetői is minden évben várják a Sportfesztivált, és úgy alakítják a nyaraikat, hogy el tudjanak hozzánk jönni, ami számunkra megtisztelő és örömteli érzés – fogalmazott Bács Zoltán.
 
A legnagyobb tömeget idén is a futballtorna vonzotta, amire 53 intézményből rekordszámú, 45 – köztük 10 határon túli – csapat nevezett, a labdarúgók 15 csoportban küzdöttek a továbbjutásért a DEAC pálya műfüvén.
 
A kosárlabdában indulók idén először a 3×3-as szakágban próbálhatták ki magukat, s mint utólag kiderült, telitalálatnak bizonyult a változtatás. Összesen 35 csapat 140 versenyzője mérhette össze tudását a nyári hőségben, a férfiaknál 20, a hölgyeknél 15 négyes nevezett. Ez elmúlt évekhez hasonlóan, több határon túli intézmény is képviseltette magát.
 
Jávor András rektori főtanácsadó a szerda délutáni díjátadón mondott köszöntőjében kiemelte: reméli, mindenki olyan élményekkel gazdagodott, amit elvisznek magukkal és sokáig megőriznek. A rektori főtanácsadó hozzátette: bízik benne, hogy jövőre, a tizedik Campus Sportfesztiválon már több mint ezren lesznek.
 
- A Campus Sportfesztivál azért is lehet ennyire sikeres, mert az elmúlt kilenc évben bizonyították, hogy itt számítanak a sportteljesítmények, ugyanakkor igazi közösségi élményeket lehet átélni – fogalmazott Dékán Tamás.
 
A szervezőbizottság elnöke elárulta: a jövő évi jubileum alkalmából szeretnének „szinten lépni”.
 
- Könnyen elképzelhető, hogy roadshow jelleggel a különböző intézményekben szervezünk izgalmas programokat. Azt szeretnénk, hogy a 2018-as Campus Sportfesztivál minden eddiginél színesebb, látványosabb legyen – mondta el Dékán Tamás.
 
2018-ban a mostani versenyszámok mellett olyan sportággal bővülhet a rendezvény palettája, mely javítja a nemek arányát.
 
Idén a 3x3 kosárlabdában indítottunk külön női bajnokságot, a stranröplabdában pedig feltétel volt, hogy a csapatok fele lányokból álljon. A törekvéseink között szerepel, hogy egyensúlyba hozzuk a nemek arányát, ezért jövőre a lányok körében népszerű sportágakkal bővítenénk a Campus Sportfesztivált – tájékoztatott Pöszmet Tibor szervező.
 
Eredmények:
 
Strandröplabda
III. Szűzkezek (Kővári Viktor, Kovács Zsolt, Mérkőy Mira, Jékli Boglárka)
II. Afrodiziákum (Varga Zoltán, Tamási Ákos, Hajdu Anna, Bardócz Brigitta)
I. Nyíregyházi Egyetem (Vass Renátó, Hubicska Patrik, Sitku Tamara, Berényi Eszter)
 
Női kosár
III. Szeged Keksz
II. KMDSZ 2. (Székely Kinga, Pálfi Tünde, Barta Borbála, Imreh Dorottya)
I. DEAC (Új Eszter Dorottya, Szabó Réka, Földvári Andrea, Gál Annamária)
 
Férfi kosár
III. Mi csak inni jöttünk (Liszkai Dávid, Kereszty Domos, Brenyó Dániel, Horváth Róbert)
II. Ingyen bérlet (Kovách Antal, Asztalos Soma, Bajalinov Kristóf, Nagy Szabolcs)
I. Andorra (Varga Dániel, Takács Gergely, Mácsai Károly, Jókai Mátyás)
 
Kispályás labdarúgás
III. Nyíregyházi Egyetem A csapata (Szentannai Zoltán, Tudja Dávid, Tekse Bence, Molnár Bálint, Szabó Barna, Majoros Ádám, Bagi Tamás, Kovács László, Somogyi Márk, Takács Márk)
II. Fullos merci (Sályi Szabolcs, Posta Gábor, Boros József, Entersz Gergő, Marján Dávid, Kasuda Máté, Kanyó Márk, Buzetzky Dániel, Szigeti József, Széll István, Bátor Zsolt)
I. Botafogo (Papp Bence, Pap Dávid, Jóna Gábor, Szabó Tamás, Shuller István, Magyari Márk, Jónás Bence, Fejér Géza, Kallai Márton, Lévai Ádám, Aszalós Ádám, Csiszár Imre)
 
Különdíjak:
 
Strandröplabda sportágban a legjobb női játékos:  
Bardócz Brigitta
 A legjobb férfi játékos: Hubicska Patrik
 
Női kosárlabdában az ALL-Star csapat tagjai:
Földvári Andrea - DEAC
Bartha Borbála – KDMSZ2
Papp Klaudia - LIKE
 A Campus Sportfesztivál legértékesebb női játékosa: Gál Annamária - DEAC
 
A férfi kosarasoknál az ALL-Star tagjai:
Kereszty Domos – Mi csak inni jöttünk 
Nagy Szabolcs – Ingyen bérlet
Jókai Mátyás - Andorra
A Campus Sportfesztivál legértékesebb férfi játékosa: Takács Gergely - Andorra
 
Zsákoló Bajnok: Kereszty Domos
 
Labdarúgás:
 
Legjobb kapus: Molnár Bálint – Nyíregyházi Egyetem A csapat
A legjobb mezőnyjátékos: Jóna Gábor - Botafogo
A gólkirály pedig: Boros Norbert – Fullos merci
 
DE Sajtóiroda - SBD

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: K. Alexandra
közzétéve: 2017-08-01 10:53:22

további cikkek a témában
Responsive image
Nem tudtunk pontot szerezni a rangadón

K. Alexandra * 2019-12-16 09:52:00

Responsive image
Győzelemmel nyitottuk a szezont

K. Alexandra * 2019-09-09 08:22:00