Gólparádét rendeztünk

Frissítés: 2020-01-26 09:27:39

A Debreceni Egyetem női futsalosai a Miskolci Vénuszt fogadták az NB I 13. fordulójában. Együttesünk hétszer is bevette az ellenfél kapuját, a vendégek erre csak négy találattal válaszoltak, így a DEAC 7-4-es diadalt aratott. Csapatunkban André Antónia is megszerezte az első találatát.

Tóth Renáta őrizte a kapunkat a szombati mérkőzésen, míg a mezőnyben válogatott sorral vetettük bele magunkat a küzdelembe: Tóth Nóra, Krascsenics Csilla, Üveges Katalin és Horváth Viktória volt a pályán a kezdéskor. Nem sokat teketóriáztunk, hiszen a második percben Horváth Viki góljával megszereztük a vezetést. A miskolciak nem búslakodtak a bekapott találat miatt, ugyanis néhány minutummal később az egész meccsen nagyon aktív Molnár Enikő egyenlített. A negyedik minutumban ismét Krascsenics Csilla szolgálta ki Horváth Vikit, akinek újra elsült a lába (2-1). Az első félidő derekán André Antónia vette be egykori csapata kapuját. Ezt követően Horváth adta vissza a kölcsönt Krascsenics Csillának, aki nem hibázott, a 11. percben már hárommal vezettünk (4-1). Molnár maradt nagyon egyedül, a védelmi hibánkat pedig megbüntette a piros-fehérek futsalosa. 18 másodperccel a szünet előtt a miskolciak hatodik alkalommal szabálytalankodtak, a büntetőt Üveges Katalin végezte el, de löketét Ádám Anna a lécre tolta, a kipattanónál sem volt szerencséje játékos-edzőnknek, hiszen a kapufát trafálta telibe.

A második játékrész elején Bunda-Tóth Panna Adrienn faragta egygólosra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek hátrányát. Szerencsére az újabb egyenlítés nem jött össze a riválisunknak. Horváth Viki szép egyéni alakítás végén tette fel az i-re a pontot, majd Krascsenics önzetlen átadása után Üvegesnek már nem volt nehéz dolga (6-4). Horváth a hajrában sem lassított, lendületes megindulását követően Tóth Nóra ünnepelhetett. A végeredményt Tirpák Zsanett állította be, bár Böröczky Szilvia is beköszönhetett volna, de peches volt, mivel a kapufa kisegítette a miskolciak hálóőrét.

A DEAC a győzelmének köszönhetően fellépett a táblázat második helyére, bár ha az Astra két vállra fekteti a Szekszárdot, akkor visszaelőzi együttesünket.

"Nagyon fontos pontokat szereztünk, hiszen az utóbbi pár meccsünkön nem sok sikerélményben volt részünk. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy komoly játékerőt képviselő csapatokkal találkoztunk az előző hetekben. Ebből a győzelemből önbizalmat meríthetünk. Jól játszottunk, és szerencsére a helyzeteinket is nagy százalékban váltottuk gólra. André Antónia leigazolásával megfelelően tudtuk pótolni a távozó Mariia Vaskovetset. Antóniát egy fiatal, motivált és technikailag képzett játékosnak tartom, komoly erőssége lehet a csapatunknak. Ezzel a győzelemmel a Tolna botlását is ki tudtuk használni, a tolnaiakat a Hajdúböszörmény múlta felül" - nyilatkozta Üveges Katalin.

Női futsal NB I. 13. forduló
DEAC-Miskolci Vénusz 7-4 (4-2)
gólszerző: Horváth V. (2., 4., 33.), André (10.), Krascsenics (11.), Üveges (35.), Tóth (36.), ill. Molnár (3., 16.), Bunda-Tóth (21.), Tirpák (38.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-26 09:19:00

további cikkek a témában
Responsive image
Tiszafüreden hangoltunk az élvonalra

Biró Ádám * 2019-08-15 08:29:00

Responsive image
Gergő és Ádám így látta

Biró Ádám * 2017-10-12 16:38:20

Responsive image
Pénteken kezdődnek a Dunaferr-napok

Biró Ádám * 2018-10-18 08:34:06