Itthon tartanánk a három pontot

Frissítés: 2020-01-24 11:43:02

A Debreceni Egyetem női futsalosai a Miskolci Vénuszt fogadják szombaton 19 órától a DESOK-ban. Ellenfelünket október elején már 4-2-re legyőztük, és erre készülnek most is Pócsik Líviáék. A meccs különleges lesz André Antóniának, hiszen új játékosunk a miskolciakat hagyta el a DEAC kedvéért.

Kinek hoz szerencsét a tizenharmadik forduló? Ezt a kérdést is feltehetjük a DEAC-Miskolci Vénusz összecsapás előtt. Együttesünk az előző négy játéknapon a begyűjthető tizenkét pontból négyet szerzett meg, így a táblázaton visszacsúszott a harmadik helyre. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek eddig négyszer diadalmaskodtak a bajnokságban, bár az intő jel lehet, hogy az Astra és a TFSE-Szertarsport.hu otthonában is csak egyetlen góllal maradtak alul.

"Szerintem jó meccset láthatnak majd a szurkolók. A miskolciak egy fiatal, hajtós együttest alkotnak. Idegenben már legyőztük őket 4-2-re, és a hétvégén is szeretnénk itthon tartani a három pontot, bár valószínűleg az ellenfelünknek is a győzelem lesz a célja. Az utóbbi időben többen is betegeskedtünk, ennek ellenére szerencsére majdnem teljes kerettel állhatunk ki a találkozóra. Egyedül Horváth Petra bajlódik kisebb sérüléssel, így a szereplése kérdéses szombaton" - fogalmazott Pócsik Lívia.

André Antónia különleges összecsapásra készülhet, hiszen a DEAC új futsalosa nemrég még a Miskolcot erősítette. A válogatott játékos fontos láncszeme volt a miskolci gépezetnek, amit alátámaszt, hogy kilenc gólt termelt excsapatában.

"Antónia elvesztése érzékeny veszteség lehet nekik, bár azt is elképzelhetőnek tartom, hogy nagyon felszívják magukat ettől. Jó közösséget alkotunk, új csapattársunkat is hamar befogadtuk. Nem lenne meglepetés, ha Antónia néhány hasznos tanáccsal látna el bennünket a felkészülés során. Az őszi meccsen gólt szerzett ellenünk, de akkor mi örülhettünk, most abban bízom, hogy ő is a győztes csapat tagja lesz" - mutatott rá Pócsik Lívia.

Mindkét együttes kupamérkőzést játszott az előző héten. A vetélytársunk 4-2-es vereséget szenvedett a Budaörs csarnokában, míg Üveges Katalin alakulata a Tolna otthonában szedett össze egygólos hátrányt (4-3).

"Az első félidőben nem volt gond, 1-0-ra vezettünk. Az öltözőben azt beszéltük, hogy kicsit harcosabban lépjünk oda a tolnaiaknak, de nem sikerült megvalósítani a tervünket. Úgy éreztem, hogy a kapott gólok kicsit megzavartak bennünket. Szeretnénk továbbjutni, és ledolgozhatónak tartom a különbséget" - jelentette ki a 21 esztendős futsalosunk.

Női futsal NB I. 13. forduló
DEAC-Miskolci Vénusz
2020. 01. 25. (szombat) 19:00, DESOK

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-24 11:24:00

további cikkek a témában
Responsive image
A pontszerzés már 5. helyet ér

Biró Ádám * 2019-02-03 16:06:39

Responsive image
Fotókon a DEAC - Fradi

Biró Ádám * 2018-01-13 10:17:21

Responsive image
Újra legyőztük a Böszörményt

Biró Ádám * 2019-12-02 09:38:00