Nem tettünk le a felsőházról

2020-01-16 11:33:00

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai az Aramis otthonában vendégeskednek, a mérkőzés pénteken 19.20-kor kezdődik. Ellenfelünk a negyedik helyen áll a táblázaton. A budaörsiek az előző fordulóban vereséget szenvedtek a Rubeolától, így megszakadt a négy győzelemből álló sorozatuk. A DEAC a legutóbbi játéknapon a Fradival szemben maradt alul egy nagyon fontos összecsapáson.

A 16. forduló következik a futsal NB I.-ben: a hetedik DEAC az Aramis csarnokában vizitál péntek este. Vetélytársunk az előkelő negyedik pozíciót birtokolja a táblázaton, de érdekesség, hogy a budaörsiek kapták eddig a legtöbb gólt (56-ot). Elek Gergő legénysége októberben már két vállra fektette az Aramist, és a fiúk hasonló eredményben bíznak ezúttal is.

"Remek formában van az ellenfelünk, az utóbbi hetekben például a Nyírgyulajt is legyőzte, ami meglepő eredménynek számít. Ettől függetlenül nyerni szeretnénk. Ha mindenki azt nyújtja, amire valójában képes, jó esélyünk lesz a három pont begyűjtésére" - kezdte a beszélgetést Tóth Attila. "Az Aramis keretét hozzánk hasonlóan főleg fiatalok alkotják, de akad egy-két rutinos játékos, például Harnisch Ákos óriási tapasztalattal rendelkezik. Riválisunk picit kétarcú együttes, ezt támasztja alá a kapott góljai száma" - fogalmazott 22 éves játékosunk, aki ebben az idényben már tizenegy találatot termelt a bajnokságban.

Az Aramist októberben 3-0-ra győztük le a DESOK-ban, a góljainkon Kántor Tamás, Szentes-Bíró Tamás és Somogyi István osztozott. Tóth szerint ezen a találkozón végig a DEAC akarata érvényesült, így megérdemelten diadalmaskodtunk. Hozzátette, a játékosaink kihozták magukból a maximumot, és ilyen mentalitásra lesz szükség pénteken.

Együttesünk az előző héten 3-1-es vereséget szenvedett a Fraditól, így távolabb kerültünk a felsőháztól.

"Jól kezdtük az összecsapást, ám az FTC az első gólja után felébredt. Reálisnak tartom a végeredményt, hiszen a zöld-fehérek a három találatuk mellett rengetegszer találták el a kapufát. Nem tettünk le a felsőházról, bár az is igaz, hogy a sorsunk már nem a saját kezünkben van. A szezon előtt a bennmaradásról beszélgettünk, de a remek kezdésünknek hála közel kerültünk az első öt helyhez. Személy szerint nagyon csalódott lennék, ha lemaradnánk a felsőházról" - nyilatkozta Tóth Attila.

Férfi futsal NB I. 16. forduló
Aramis SE-DEAC
2020. 01. 17. (péntek) 19:20, Aramis Csarnok

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-16 11:33:00

további cikkek a témában
Responsive image
Hátrányból várhatjuk a visszavágót

Biró Ádám * 2020-01-19 21:31:00