Győztes évzáró

Frissítés: 2019-12-21 09:31:30

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a sereghajtó Rubeola otthonában játszották a 2019-es esztendő utolsó bajnokiját. Ugyan ellenfelünk kétszer is megszerezte a vezetést, ennek ellenére Elek Gergő legénysége begyűjtötte a fontos három pontot. Együttesünk a következő fordulóban a Ferencvárost látja majd vendégül a DESOK-ban januárban.

A Rubeola ugyan az utolsó helyen áll az NB I. táblázatán, de hazai pályán kellemetlen pillanatokat tud okozni az ellenfeleknek. A DEAC a pénteki összecsapást megelőzően októberben tudott győzni a bajnokságban. Az első félidőben nem láthattak gólt a csarnokba kilátogató szurkolók, bár ebben a játékrészben is több helyzetet kidolgoztak a csapatok. Együttesünk kapuját ezúttal Krajcsi Bence őrizte, fiatal hálóőrünk több nagy védéssel hálálta meg a bizalmat.

A szünet után a csömöriek szerezték meg a vezetést a 23. percben, ekkor Nehéz Krisztián József talált be. Sokáig nem voltunk hátrányban, hiszen két minutummal később Tóth Attila egalizált. Újabb fordulat jött a meccsen, mivel Fischer is beköszönt, ismét a Rubeola került lépéselőnybe. Szerencsére a folytatás már csak debreceni gólokat hozott, előbb Rácz Zsolt ünnepelhetett, majd a végeredményt Szentes-Bíró Tamás állította be. Csapatkapitányunk az üresen tátongó kapuba küldte a labdát.

"Nehéz meccset tudtunk behúzni. Sok drukker látogatott ki a csarnokba, ami felspannolt bennünket. Óriásit küzdöttünk ezért a három pontért. Amennyiben az utolsó passzaink pontosabbak, simábban is diadalmaskodhattunk volna. Krajcsi Bencét külön is szeretném kiemelni, mivel bravúrjaival főszerepet vállalt a sikerből. Többször kerültünk már hátrányba ebben a szezonban, de gyakran összejött a fordítás. Ez is bizonyítja, hogy fejben erős a társaság. Nagyon kellett már ez a győzelem a lelkünknek" - nyilatkozta Rácz Zsolt.

Alakulatunk jelenleg az ötödik helyen áll a táblázaton, de a folytatásban nagy küzdelem vár Szentes-Bíróékra, ha meg akarják tartani ezt a pozíciót, hiszen a Fradi és a Dunaferr hátránya is csupán egy egység.

Férfi futsal NB I. 14. forduló
Rubeola FC-DEAC 2-3 (0-0)
gólszerző: Nehéz (23.), Fischer (28.), ill. Tóth (25.), Rácz (31.), Szentes-Bíró (38.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-12-21 09:27:00

további cikkek a témában