A Nyírgyulaj következik

Frissítés: 2019-12-08 20:36:19

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai hétfő este a harmadik helyen tanyázó Nyírgyulaj otthonában vendégeskednek, az összecsapás 18 órakor kezdődik. Ellenfelünk szeptemberben már legyőzte a DEAC-ot 2-0-ra a DESOK-ban, de Rácz Zsolték szeretnének visszavágni. Rácz szerint sok múlik azon, hogy mennyire tudnak összpontosítani Nyírbátorban.

Újabb válogatott szünetet követően folytatódik a küzdelem a futsal NB I-ben. A negyedik pozíciót birtokló DEAC a Nyírgyulajjal csap össze idegenben. Riválisunk jó formában várhatja a találkozót, hiszen előző négy meccsét veretlenül zárta, a begyűjthető 12 pontból 10-et szerzett meg. Elek Gergő legénysége négy játéknap óta nyeretlen a pontvadászatban, ezt a szériát lehetne megszakítani hétfő este.

"Kiélezett mérkőzésre készülök. Megfelelő koncentrációval szerintem lehet esélyünk a pontszerzésre. Azt tudom, hogy a Nyírgyulaj keretét gyors és dinamikus játékosok alkotják. Fontos lesz, hogy a meccs elejétől a végéig koncentráltak maradjunk. Az őszi összecsapásról betegség miatt lemaradtam. Azon a találkozón vetélytársunk jobb teljesítményt nyújtott. Nálunk hiányzott a megfelelő összhang, remélem, hogy ezzel hétfőn nem lesz gondunk. Nagyon fontos lesz a következő hét, hiszen két sorsdöntő ütközeten kerülhetünk közelebb a felsőházhoz" - nyilatkozta Rácz Zsolt.

A DEAC legutóbb november 22-én játszott bajnokit, ekkor a Mezei-Vill otthonában 5-1-es vereséget szenvedtünk. A válogatott szünet során hasznos tréningeken vettek részt a játékosaink.

"Nagyon örültünk, hogy Tóth Attila és Szentes-Bíró Tamás is bekerült a nemzeti együttesbe. Az edzéseken olyan feladatokat végeztünk el, amelyekből sokat profitálhatunk a folytatásban. Különböző játékelemeket tudtunk begyakorolni az előző hetekben" - fogalmazott Rácz.

Komoly motiváció

A magyar válogatott a héten kétszer is összecsapott Oroszországgal. Turzó József szövetségi kapitány Tóth Attilának és Szentes-Bíró Tamásnak is bizalmat szavazott. Csapatkapitányunk óriási élményekkel gazdagodott.

"Hatalmas öröm volt számomra, hogy előszőr szerepelhettem a nemzeti együttesben. Az összetartás során négy edzésünk volt, amelyek jó iramban zajlottak. A délutánok folyamán videózásokon vettünk részt. A társak befogadóak voltak, mindenkinek volt felénk egy kedves szava, amivel azt sugallták, hogy mi is a csapathoz tartozunk, így könnyebben ment a beilleszkedés. Az Oroszország elleni mérkőzések elképesztő élményekként maradnak meg bennem, hiszen a világ egyik legjobb csapatát láthattam testközelből. A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy pályára is léphetek egy ilyen kaliberű alakulat ellen, főleg úgy, hogy egy győztes mérkőzésen játszhattam. Hatalmas lökést adott a folytatásra, hogy meghívót kaptam a válogatottba. Azért fogok továbbra is keményen dolgozni, hogy a jövőben is magamra ölthessem a mezt" - nyilatkozta Szentes-Bíró.

Férfi Futsal NB I 12. forduló
Nyírgyulaj KSE-DEAC
2019. 12. 09. (hétfő) 18:00, Nyírbátori Városi Sportcsarnok


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-12-08 17:27:00

további cikkek a témában
Responsive image
Cél: a jó futsal (ma 18 órától is)

Biró Ádám * 2018-03-26 14:12:45

Responsive image
Bizakodóak vagyunk, de nem bízzuk el magunkat

Biró Ádám * 2017-11-05 17:57:29

Responsive image
A Veszprém lesz a DEAC ellenfele az 5. helyért

Biró Ádám * 2018-05-28 23:00:24