Jó meccs, rossz helyzetkihasználással

2017-11-17 22:07:53

Így ki lehet kapni. A DEAC az aranyérmes ETO ellen nem volt nyuszi, egy rakás helyzetet dolgozott ki, ám a nagyobb tapasztalat és a 3 spanyol és 1 portugál légiós a két csapat közé tette a különbséget. Mindezt dugig telt ház előtt, Debrecenben.

Férfi futsal NB1 8. forduló 
2017. nov. 17. Debrecen, DESOK

DEAC - Rába ETO 0-7 (0-4)

STATISZTIKA: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16815/8/1281160.html

További pár KÉP IDE KATTINTVA érhető el.

A bajnoki címvédő Győr olykor színlégiós mezőnysorral állt fel a DEAC ellen, ami mutatja, hogy komolyan vették a vendégek a péntek esti találkozót. A mieink ugyanakkor az eredményből kiolvasható sima vereség ellenére is egy élvezetes, olykor érzelmektől sem mentes, pörgős mérkőzést vívtak az ETO-val, összességében legalább 5-6 ziccert és jó pár közepes helyzetet kidolgozva, bátran játszva.

A gólok, amelyeket kaptunk szinte mind átlagon felüli egyéni képességéről tett tanúbizonyságot a győriek légiósainak - igen nekik, hiszen Constantino mesterötöst rúgott (brutális a rúgótechnikája), Fabio és Juanra pedig egyet, egyet.

Az első félidőben a már magasztalt Constantino adta meg az alaphangot két góljával, majd a szünetig - sőt, igazából a félidő feléig - megduplázta előnyét a Rába (0-4), ám a DEAC kifejezetten tartással bíró csapat benyomását keltette. Mint egy olyan bokszoló, aki amit kap az az övé, ám amit ad, az meg az ellenfeléé. Kár, hogy amit a mieink adtak volna, végül csak lehetőség volt, hiszen a Győr kapujában az első és a második félidőben is magas szinten védett a szünetben egymást váltó két hálóőr.

Pedig a hazaiak fokozatosan lettek egyre bátrabbak. Szentes-Bíró Tomi erőszakos labdaszerzés után a bal oldalon megindult (már a második félidőben), ám a bepassza pontatlan volt - kapussal szemben megért volna egy lövést a szituáció. Előtte Kasuba Máté indult meg ugyancsak labdaszerzés után (egyébként igen sokszor tudtunk lasztit lopni az ellenféltől egy az egyben) 3-2-ben vihette a játékszert a kapura, de hosszú volt az átadása.

Közben sajnos Constantino kétszer megvillantotta kivételes bokáját, és először a bal, majd a jobb felsőt is kipókhálózta - centikre elszakadva védőjétől, de ennyi elé volt neki (0-6).

Igazából a 23. percre eldőltek a fő kérdések, ám a DEAC tette azt, amit kellett, tanult neves ellenfelétől (élesben), és amikor csak tudta megkeserítette a Győr dolgát. A kapuban Faragó Ádám számtalan bravúrt mutatott be, majd két hatalmas lehetőséget hagytunk ki a másik oldalon. Tetszetős támadásokat vezettek a mieink, voltaképp "csak" a gól hiányzott a játékunkból ekkor már.

Kasuba hátul nagyot mentett, majd hirig alakult ki a vendégek térfelén, miután egy támadásunk végén a bíró meghallott egy szidalmazást, amit rögtön "rávarrt" a mi Buka Bencénkre, és nyugodtan felmutatta neki a piros lapot. Kézzel-lábbal reklamált az egész hazai kispad és a pályán lévők egyaránt, hiszen az "anyázás" tisztán hallható volt a lelátón is, ám az kicsit mástól, egy győritől érkezett bele a levegőégbe... A spori becsületére legyen mondva, miután belátta, hogy tévedett, visszavonta hibás ítéletét, ám azt már hiába kértük számon tőle, hogy akkor ha Bukának oly gyorsan kikapta zsebéből a veres cédulát, miután rájött, hogy ki az igazi tettes, neki már miért nem mutatta fel a győriek közül - ezúttal már jogosan?!?!

Nem ezért kaptunk ki a bombaerős ETO-tól, de ami jár az jár alapon elviseltünk volna egy szabályszerű emberelőnyt két percig, ha másért nem, hogy kipróbáljuk mire jutunk vele.

Persze a gyakorlás megvolt így is, hiszen 7 perccel a lefújás előtt Elek Gergő merészen 5 a 4 elleni játékra állította csapatát. Hajtott a DEAC a becsületgólért, ám szinte rögtön majdnem kaptunk egyet...

Később sem mindig tudtuk úgy meghúzni a Győr védelmét 5 mezőnyemberrel támadva, mint reméltük, többször is benne volt a rizikó, hogy visszanyal a fagyi. Sőt, egyszer meg is történt, Juanra begurította az üres kapuba a labdát (0-7). Ezzel együtt is nagyon meleg helyzetbe hoztuk a vendégeket több ízben. Minden elfogultság nélkül: a DEAC bőven megérdemelt volna legalább egy, de inkább több gólt is. Tóth Attila felszívta magát, és a fiatal srác egymás után remek lövésekkel tesztelte a győri portást, sőt, egyszer a meccs talán legszebb, pillanatok alatt végigfuttatott támadásának végén Kasuba emelt Bukához, ő átpasszolt Tóthnak, aki félfordulásból, közelről eltette a labdát a kapus mellett is, ám a kapufa kisegítette a győrieket...

Igaz, ismerjük el, kétszer ők is eltrafálták a mi kapuvasunkat (de ennyire legyünk elfogultak, hogy a mi helyzetünkön csemegézzünk jobban).

A hátralévő időben Varga Dani erőszakos szerelése, Szentes-Bíró és Esztergomi ugyancsak gólt érdemlő lövése vagy éppen az vonta magára a figyelmet (már akiét...), amikor szabó Peti szépen leszerelte ellenfelét, aki nagyon ravaszul fordultában rántotta le őt, ám a síp néma maradt.

Végül nem találtunk be a Győr kapujába, s egyértelműen a nagyobb tudást birtokló gárda nyert, de a DEAC újfent emelt fővel mehetett az öltözőbe, hiszen közönségszórakoztató találkozón, egyenes derékkal szenvedett vereséget az aktuális bajnoktól.

Biztos, hogy ez a meccs is jól szolgálta a srácok fejlődését, azt pedig csak tippelgetni lehet, hogy vajon a Győr vagy a Mezei Vill az ütősebb csapat a most futó NB1-es bajnokságban...

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs
További képek Papp Attilától később...


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2017-11-17 22:07:53

további cikkek a témában