A megyei rangadó következik

Frissítés: 2019-11-21 10:09:43

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai az MVFC Berettyóújfalu otthonában vendégeskednek, a mérkőzés pénteken 18.30-kor kezdődik. Nehéz dolguk lesz Elek Gergő tanítványainak, hiszen ellenfelünk vezeti a táblázatot, és tíz mérkőzés alatt még nem szenvedett vereséget.

A 11. fordulóval folytatódik a küzdelem az NB I.-ben. A játéknap nyitómeccsét Berettyóújfaluban rendezik, ahol a DEAC vizitál. Az újfaluiak szárnyalnak a bajnokságban, 10 összecsapás alatt 28 pontot szereztek. A címvédőtől csupán egy csapat tudott eddig pontot rabolni, ez a bravúr együttesünknek sikerült. A nyár végi bajnoki 3-3-as döntetlennel végződött, az MVFC néhány másodperccel a vége előtt tudott egyenlíteni.

"Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, ennek ellenére nem feltartott kézzel futunk ki a pályára. Stabil védekezéssel és veszélyes kontratámadásokkal meglephetjük az újfaluiakat. Augusztusban hajtós találkozót játszottunk a Mezei-Villel, mindenki nagyot küzdött akkor, hasonló mentalitásra lesz szükségünk pénteken is. Az éllovas kerete nagyon erős, a magyar játékosok mellett a légiósokra is figyelnünk kell. Nem hinném, hogy különösebben fűtené őket a visszavágás vágya az augusztusi mérkőzés miatt, ám abban biztos vagyok, hogy hazai környezetben a három pont a céljuk. Berettyóújfaluban általában sokan mennek ki a csarnokba, így a szurkolókat is szeretnék kiszolgálni" - nyilatkozta Kántor Tamás.

Riválisunk egyébként nem csak a megszerzett pontok miatt emelkedik ki a mezőnyből, Sergio Mullor Cabrera tanítványainál egyetlen egylet sem szerzett több gólt. Az MVFC 54 alkalommal vette be az ellenlábasok kapuját, a gárda legeredményesebb játékosa Rábl János 14 találattal.

A DEAC az előző héten a Veszprém ellen 2-2-es döntetlent ért el, így megszakadt a három vereségből álló sorozata. Fordulatokban bővelkedett az ütközet, hiszen Kántor révén együttesünk szerezte meg a vezetést, de a bakonyiak fordítani tudtak, végül Tóth Attila állította be a végeredményt.

"Elsősorban a lelkesedésünknek és a küzdeni tudásunknak tudtunk pontot szerezni. Jó kiindulópont lehet ez a teljesítmény a folytatáshoz. Bízom benne, hogy felfelé ívelő pályára kerültünk a legutóbbi mérkőzésen" - zárta a szavait Kántor.

Férfi Futsal NB I. 11. forduló
MVFC Berettyóújfalu-DEAC
2019. 11. 22. (péntek) 18:30, Pálfy István Rendezvénycsarnok

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-11-21 10:04:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kiváló főpróba

Biró Ádám * 2020-02-10 10:28:00

Responsive image
NB1-ben maradtunk!!!

Biró Ádám * 2018-05-14 23:05:48