A DEAC-os lányok a válogatottban is bizonyítottak

Frissítés: 2019-11-19 12:07:06

Női futsalválogatottunk a napokban két felkészülési mérkőzést vívott a szerbekkel. A szegedi meccset 3-0-ra nyerték meg a mieink, majd a "visszavágó" 5-4-es magyar diadallal végződött. A nemzeti együttesünkben Tóth Nóra, Üveges Katalin, Krascsenics Csilla és Horváth Viktória személyében négy DEAC-játékos is lehetőséget kapott.

Remek teljesítményt nyújtanak a DEAC női futsalosai a bajnokságban. Együttesünk vezeti a táblázatot, így nem meglepő, hogy a szövetségi kapitány négy játékosunkra is számított a válogatott legutóbbi összetartásán. Üveges Katalin és Krascsenics Csilla már rutinos kerettagnak számít, ám Tóth Nóra és Horváth Viktória először kapott meghívót. A Szegeden megrendezett összecsapáson Kota Gabriella duplája mellett Üveges Katalin is beköszönt. Szerbiában jóval kiegyenlítettebb meccset láthattak a drukkerek, 5-4-es sikerünkből Horváth Viki góllal vette ki a részét.

"Az első mérkőzés remekül alakult a mi szempontunkból. A helyzeteinket jó százalékban értékesítettük, ellenfelünk pedig kicsit bátortalanul játszott. A második összecsapáson kicsit érződött rajtunk a mentális és fizikális fáradtság. Riválisunk játéka is kissé meglepett bennünket. A szerbek hazai környezetben labdabiztosan futsaloztak, veszélyes kontrákat vezettek. A játékvezető sem minket támogatott, de erre nem szeretnék semmit fogni. Azt is el kell mondani, hogy a csarnokban nem voltak ideálisak a körülmények, hiszen hideg és egy elég keskeny pálya várt minket" - kezdte a beszélgetést Üveges Katalin, aki kitért a DEAC-játékosok teljesítményére is. "Csicsu és én előnyből indultunk, hiszen már ismertük a válogatott légkörét. Nórinak és Vikinek új közegbe kellett beilleszkednie. Úgy gondolom, bizonyították, hogy nem véletlenül esett rájuk a kapitány választása. Mindenki sok lehetőséget kapott, nincs okunk a panaszra. Büszke vagyok a lányokra!" - hangsúlyozta játékos-edzőnk.

Az NB I. következő játéknapján együttesünk az Astra otthonában vendégeskedik. Nyugodtan nevezhetjük ezt az ütközetet csúcsrangadónak, hiszen a második helyen lévő egylet fogadja a listavezetőt.

"Bízom benne, hogy ismét le tudjuk győzni az Astrát. Tisztában vagyunk vele, hogy mi lehet a fővárosiak ellenszere. Becsülettel készülünk erre az összecsapásra, videókat is megtekintünk ellenfelünkről" - fogalmazott Kata, aki hozzátette, a válogatottban szereplő játékosaink taktikailag és erőnlétileg is sokat profitáltak az elmúlt napokból.

Nyitókép forrása: mlsz.hu


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-11-19 12:01:00

további cikkek a témában