Az egyik bajnokesélyest fogadjuk

2019-11-10 19:14:00

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Haladás személyében az NB I. élcsapatát látják vendégül hétfő este 18.30-tól a DESOK-ban. A második szombathelyi alakulat impozáns mérleggel rendelkezik, hiszen hat győzelem és egy döntetlen mellett csupán egyszer szenvedett vereséget. Faragó Ádám kijelentette, hogy a DEAC nem fogja ingyen adni a pontokat a szombathelyieknek.

A válogatott szünetet követően a DEAC játékosai kétszer is lógó orral hagyták el a játékteret. Elek Gergő együttesét hétfőn a Kecskemét győzte le, míg szerdán a TFSE-Szertarsport.hu búcsúztatta Szentes-Bíró Tamásékat a Magyar Kupától. Csapatunk az élvonal kilencedik fordulójában a bajnoki címről álmodozó Haladást látja vendégül. A Vas megyei egylet egyik húzóembere Dróth Zoltán, aki 14 találatával jelenleg vezeti a góllövőlistát.

"Ellenfelünk ebben a szezonban teljesen más célokért küzd, mint mi, ennek ellenére nem feltartott kézzel lépünk a pályára. Annyit megígérhetek, hogy nem adjuk oda ingyen a pontokat a szombathelyieknek. A Haladásban szerepel a magyar futsal egyik legkiemelkedőbb alakja, Dróth Zoltán. Dróth gyakorlatilag mindenhonnan életveszélyes, jobbal és ballal is tud gólokat szerezni. Zolinak egy másodpercnyi előnyt sem adhatunk. Az ő semlegesítése nem lesz könnyű feladat, de rajta kívül is nagyon jó játékosok szerepelnek a Haliban, akik képesek meccseket eldönteni" - nyilatkozta Faragó Ádám.

A csapatunk a bajnokságban már többször borította a papírformát, elég csak a veszprémi diadalra gondolni vagy a Mezei-Vill elleni döntetlenre gondolni. A szurkolók abban bíznak, hogy a DEAC újabb bravúrt tud bemutatni.

"Ezen az összecsapáson valóban nem mi számítunk favoritnak. Szeretem ezeket a mérkőzéseket, hiszen nincs rajtunk akkora nyomás, így szabadabban játszhatunk. A csapat önbizalmat meríthet a Veszprém legyőzéséből és a Mezei-Villtől ellopott pontból" - fogalmazott 22 éves kapusunk, aki kitért az előző két vereségünkre is. "A válogatott szünet előtt hosszabb győzelmi szériát építettünk fel, ám a pauza megtörte a lendületünket. Kecskemétre a három pontért utaztunk el, de az egész gárda koncentrációja összeomlott. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fogott meg minket a két fiaskó, ám le kell zárnunk ezt a hetet. Hosszú még a szezon, és mostantól csak előre kell tekintenünk" - zárta mondandóját Fara.

Férfi Futsal NB I. 9. forduló
DEAC-Haladás VSE
2019. 11. 11. (hétfő) 18:30, DESOK


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-11-10 19:14:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kiváló főpróba

Biró Ádám * 2020-02-10 10:28:00

Responsive image
Kiordítottunk magunkból 6 gólt

Biró Ádám * 2019-01-18 21:38:04