A kupában vigasztalódhatunk

Frissítés: 2019-11-05 14:26:05

Felpörögtek az események a Debreceni Egyetem férfi futsalcsapatánál. Szentes-Bíró Tamásék hétfőn a Kecskeméttel játszottak a bajnokságban, sajnos ellenfelünk 3-2-re nyerte meg az összecsapást. Elek Gergő legénysége szerda este a Magyar Kupában teheti le a névjegyét, alakulatunk a TFSE-Szertarsport.hu otthonában vendégeskedik. Vezetőedzőnk szerint az osztálykülönbségből nem szabad kiindulni.

A Magyar Kupa első fordulóját rendezik meg szerdán, egyedül a Nagykanizsa-Rubeola meccs lóg ki a sorból, hiszen a két csapat november 14-én mérkőzik meg egymással. A DEAC a TFSE-Szertarsport.hu együttesét kapta meg a sorsoláskor. Ellenlábasunk menetel az NB II. Nyugati csoportjában, Csernai Gábor tanítványai hat győzelmük mellett az Érddel osztoztak meg a pontokon.

"Csalóka lehet, hogy alacsonyabb osztályban szereplő együttes vár ránk, hiszen ellenfelünk a tavaly még az élvonalban érdekelt BME-re épül. Érdekes helyzet áll elő a találkozón, mivel a hazaiaknál több NB I.-es rutinnal rendelkező játékos lesz, mint nálunk. Mi hétről hétre erős csapatokkal találkozunk, bízom benne, hogy ebből tudunk majd profitálni. Teljes kerettel utazunk el a fővárosba, és szeretnénk győzedelmeskedni" - fogalmazott Elek Gergő.

A kupacsata főpróbája nem sikerült jól Kántor Tamáséknak, hiszen a Kecskemét csarnokában 3-2-es vereséget szenvedtek. Vezetőedzőnk szerint több oka volt annak, hogy megszakadt remek sorozatunk a pontvadászatban.

"Nekünk nem jött jókor a szünet, hiszen lendületben voltunk. Játszottunk edzőmeccseket a pihenő alatt, de ezek nem olyanok, mint a tétmérkőzések. Sajnos hátul sokszor eladtuk a labdát, amit a kecskemétiek gólokkal büntettek. Emellett a támadójátékunkkal sem vagyok teljesen elégedett. Nekünk kellett dominálnunk, ami új szituáció volt. Hiányzott a kreativitás a játékunkból ahhoz, hogy feltörjük a riválisunk védelmét. Ezektől függetlenül, ha az üres kapus helyzeteinket értékesítjük, megnyerhettük volna a találkozót. Úgy érzem, magunkat vertük meg hétfő este. Attól nem tartok, hogy a TFSE ellen kiütközne a fáradtság, bár az utazás biztos benne lesz a fiúk lábában" - mondta Elek Gergő.

Magyar Kupa 1. forduló
TFSE-Szertarsport.hu - DEAC
2019. 11. 06. (szerda) 20:30, Vasas Sportcsarnok


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-11-05 14:18:00

további cikkek a témában
Responsive image
Ferencvárosi TC U20 - DEAC Futsal Club U20 4:7

Biró Ádám * 2017-09-08 18:14:41

Responsive image
Bravó - egy vesztes meccs után!

Biró Ádám * 2019-05-18 20:52:16

Responsive image
Magyar Kupa: Haladás... Szombathelyre

Biró Ádám * 2018-12-11 13:40:07