Még mindig építkezünk - egyelőre elég sikeresen

2017-11-12 09:36:47

A DEAC férfi futsalcsapata az utóbbi 4 meccséből 3-at megnyert az NB1-ben, vagyis jó formában van - ráadásul a srácok szíve és esze is a helyén van, úgy tűnik. A lábukról nem is beszélve

A pénteki pozitív csattanóval véget ért DEAC - Aramis derbi kapcsán Elek Gergő tréner elmondta nemcsak a véleményét a találkozóról, de utalt az előttünk álló nehéz feladatokra is (Győr, Haladás - két, minimum dobogóra várt gárda következik). A videón már közzétett nyilatkozata itt olvasható.

Illusztrálásként pedig nézegessétek Papp Attila fotóit (katt IDE!!!)  a 7-6-ra végződő győzelemről (aki nem olvasta, tudósítás IDE kattintva érhető el.)

ELEK GERGŐ:
- "Magunknak tettük nehézzé, illetve mi csináltunk belőle nézőcsalogató mérkőzést. Az első félidőben az Aramis gyakorlatilag - ha a kisbüntetőt nem vesszük ide - két kapura lövésből szerzett három gólt. Emellett, bár egyáltalán nem feltételezek semmiféle rossz szándékot a bírók felől, de volt olyan eset, ami egyik percben nálunk, aztán náluk fordult elő, teljesen ugyanúgy, de míg itt lefújták, ott nem. Na, és ilyenből lett hat fault nálunk (ezután rúghatott 10 méterest az Aramis - a szerk.), s úgy tűnik, mintha egy mészáros csapat lennénk, holott az történt igazából, hogy mi játszottuk a futsalt az első félidőben, az ellenfél meg kétszer elment a kapunkig.

A második félidőben is mi domináltunk, de nekünk még nehéz feltörni az ilyen védekezést. A múltkor a Bőny ellen is hasonló volt a szituáció, de az Aramis még mélyebben védekezett. Ám ami a másodosztályban könnyebben ment, itt már sokkal nehezebb, hiszen ez az élvonal. Próbáltuk a saját játékunkat játszani, voltak is helyzeteink, kapufát rúgtunk, mezőnyemberük mentett a gólvonalról, viszont kaptuk is a gólokat...

A szív diadala volt a végén elsősorban, még akkor is, ha amúgy elég jól sikerültek az 5 a 4 elleni játékaink, amiket megbeszéltünk korábban. Megnyerhettük volna ezt a mérkőzést tudásból is, nem tudtuk. Így sikerült.

A Győrtől kaptunk egy nagy bókot amúgy a minap, hiszen ők következnek ezután (a bajnoki címvédőről van szó, november 17-én látogat az ETO a DESOK-ba - a szerk.), de le szerették volna mondani, áttenni máskorra, mert a következő héten nekik nemzetközi meccsük lesz a Bajnokok Ligájában, de megnézték a Dunaújváros elleni találkozónkat, és azt mondták mégis játszanának ellenünk, beépítve ezt is a BL-re való felkészülésükbe. Ez számunkra nagyon hízelgő, hogy Európa legjobb 16 csapata közé velünk készülnek fel. Szóval az egy másik meccs lesz. Két kiemelkedő csapat van a mostani bajnokságban, az egyik a Győr, a másik a Berettyóújfalu, vagyis a Győr ellenit a Mezei ellenihez tudnám hasonlítani. Ott, ha 5-2-re vezet a Győr, abból nem fogunk felállni... Amúgy a Mezei ellen nem voltunk meccsben - de lehettünk volna. Óriási egyéni hibákat vétettünk akkor, amit egy olyan szintű csapat ellen nem bírunk el. Tehát a Győr ellen azt várom el, hogy minimálisra csökkentsük az egyéni hibáinkat! Nem pontszerzésről van szó, hanem tisztes helytállásról a részünkről. Nyilván, ha kikapunk hárommal, nem fogok tapsikolni, de megkeressük benne a pozitívumot. Az egész az építkezésről szól ezután is. Hiszen utána következik a harmadik dobogóra esélyes csapat, a Haladás, idegenben, vagyis míg most a Győr ellen olyan játékot szeretnénk nyújtani, amiből építkezhetünk a jövőben, a Haladás ellen is ez lesz a feladat.

Ami az eddigi szereplésünket illeti, a 7 meccsen szerzett 9 pontunk kapcsán egy picike hiányérzetem van. Ha a bajnokság elején azt mondják, ez lesz, akkor azonnal azt mondom, hogy rendben van. Ám most úgy érzem a szerencsével kicsit hadilábon álltunk Dunaújvárosban is, Veszprémben is - előre sajnálom őket, mert ezután majd ők utaznak ide, tuti nem lesz szerencséjük


Szóval azt mondom, ha még egy pontot szerzünk, az lenne a reális. Ám azt mondom a játékunkban még mindig a fejlődés a legfontosabb. Nagyon szépek ezek a pontok, amelyeket most szerzünk, de ugye ezeket majd el fogják venni (az alapszakasz végén eltörlik az addigi pontokat, és 1-1 pont különbséggel újakat adnak minden együttesnek a helyezésük szerinti csökkenő sorrendben, ezáltal a nagyobb különbségek megszűnnek, könnyen léphet előre vagy hátra bármely gárda több pozíciót is akár egyetlen forduló alatt majd - a szerk.). A fejlődés egyik állomása volt az is amit az Aramis ellen produkáltunk."

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2017-11-12 09:36:47

további cikkek a témában