Addig jár a DEAC a kapura... míg nem nyer

2017-11-10 22:38:48

Érdekesség: mindkét félidő vége előtt 5 másodperccel betaláltunk (nem rossz zárás, szó se róla). Az első zárkózást, a második ilyen gól győzelmet ért...

Férfi futsal NB1, 7. forduló
2017. nov. 10. Debrecen, DESOK

DEAC -Aramis SE 7-6 (2-3)
STATISZTIKA: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16815/7/1281156.html (a gólok sorrendje nem jó mindenhol, helyesen alább a cikkben)

A kissé sután elferdített mondás megállja a helyét a pénteki NB1-es férfi futsalmeccs kapcsán, hiszen a DEAC együttese gyakorlatilag végig futott az eredmény után, ám a nagyjából háromszor annyi kapura lövés, a megalkuvás nélküli játék, a szív és a kulcsszituációkban jól dolgozó agy ezúttal sikerrel koronázta a nagy erőfeszítést. Avagy a nagy akarásnak nem lett nyögés a vége.

Pedig a fiatal, ám nagyon szervezett Aramis SE ellen jó ideig csak meddő mezőnyfölényt ért el Elek Gergő csapata hazai pályán. Ám a gólokat főleg a látogatók rúgták. Szinte maximális százalékban használta ki a keményen, olykor talán már durván játszó Aramis a helyzeteit, ami egyfelől a vendégek dicsérete, s a mieink kritikája is abban az időszakban. Az mondjuk érdekes hogy az első félidőben amikor nekünk kigyűlt a 6 fault, és kisbüntetőt rúghattak a fővárosiak, az ő nevük mellett még csak 2 szabálytalanság volt... Háát. Na, de lássuk, mi történt a találkozón, amelyen 0-2-re, 2-5-re is vezetett az Aramis, ám a véghajrá akkora energiabombaként hatott szurkolóra, játékosra egyaránt, ami erőt ad a folytatásra is. Hiszen a kapusát lehozó DEAC fergeteges fordítást mutatott be, a mindent eldöntő gól pedig 5 másodperccel a vége előtt esett (az egyenlítő találat pedig 25 másodperccel a vége előtt...). Kicsit izgalmas, nem?

NEHÉZ KEZDETEK

A találkozó elejétől agilisabb módon lépett fel a DEAC (itt jegyezzük meg hogy két egyaránt 6 pontos csapat találkozott, csak a gólkülönbség döntött közöttük - eddig). Ám hiába lőttük körbe az Aramis kapuját, gólt ők szereztek az 5. percben, amikor Kulcsár felvarrt a felsőbe egy hozzákerülő labdát, közelről (0-1).

A koreográfia folytatódott, mi nyomtunk, az Aramis meg betalált (0-2). A 13. percben Bognár Bence megkezdte számunkra cseppet sem áldásos tevékenységét (végül négyig meg sem állt), hiszen egy vendégkontra során betalált (elég peches gól volt).

A sok helyzetfélénk között akadtak kimondottan nagy lehetőségek is. Például Szabó Peti visszagurítását a jobb oldalon Szentes-Bíró Tomi éppen mellé lőtte. Ügyesen játszottunk, de a pontosság és a hatékonyság nem volt mindig tetten érhető a végjátékokban ekkortájt.

Azért az egyik támadásunk végre gólt hozott! Szabó pöckölte be védőjétől szorítva azt a labdát, amelyet Bun Roland a szélen meghúzott (1-2). Nagyon szép akció volt.

Gyorsan egyenlíthettünk is volna, de Sándor Bence lövését ugyanúgy védte az Aramis kapusa, mint előtte már több ízben, akkor Szentes-Bíró, illetve Kántor életerős, magasra, de a léc alá tartó löketét.

Látszott, hogy főleg attól kell tartanunk, ha elveszítjük a labdát a támadások közben, mert az Aramis nagyon jól kontrázott.

Aztán kiderült, hogy mástól is tarthatunk. Ez pedig a sok befújt szabálytalanság volt. A hatodik hibánk után 10 métereshez jutott a vendégcsapat, amit Bognár értékesített is (1-3).

A mieink tovább támadtak, a vendégek meg olykor belezúgtak a DEAC-os srácokba. Na, nem érzelmileg, hanem fizikálisan... Szentes-Bíróba például (csak sima fújást érően) úgy szállt bele, méterről ugorva a bokájára a rivális játékosa, hogy csoda, hogy nem tört el az a boka...

Aztán a szünet előtt büntettünk: szabadrúgást kaptunk a látogatók kapujától jó 10 méterre, Kántor pedig a lábak és a kapus alatt is bevágta a labdát (2-3).

EGYRE JOBBAN BESZORÍTJUK ELLENFELÜNKET

A második félidő két hatalmas DEAC lehetőséggel kezdődött. AZ elsőnél a gólvonalról vágták ki a labdát, majd Varga Dani kapufát talált.

Ekkoriban sok momentuma nem volt az Aramisnak, de hát ők vezettek még mindig. Sőt, Dobi Attila kapust kiállították: egy kifutása során a hatoson kívül átesett rajta a támadó (messziről nézve talán adható volt a szabálytalanság). Emberhátrányba kerültünk, de először is egy nagyon veszélyes, közeli szabadrúgást kellett átvészelnünk. A csereként beálló Faragó Ádám azonban remekül védett.

A továbbiakban is jól védekeztünk, de végül az egyik labdaszerzés után labdatartásba kezdtünk volna, ám elvették azt a vendégek, és kipasszolták gyorsan (még mindig emberelőnyben) kapusunkat (2-4). A gólt naná, hogy Bognár szerezte ismét...

Fejet fel, menni tovább - lehetett az ukáz a mieink felé. Ezt is tették a srácok. Egy ívelt átadást Tóth Attila kapásból vágott a felső lécre (ekkor már kiegészültünk), ám hamarosan tovább növelte előnyét az Aramis, hiszen egy újabb kontra végén Bognár (igen, ő...) balról a hosszú alsóba megtalálta az utat. Kezdtük unni őt - és az Aramis kontráit (2-5).

2-5-ről IS VAN FORDÍTÁS

Kijöttünk 5 a 4 elleni játékra. Kántor volt a vészkapusunk. Nagy tűzijátékot tartott a DEAC az Aramis kapuja előtt, végül egy kipattanót Szentes-Bíró betessékelt a kapuba (3-5). Na!

Nem sokkal később Buka Bence középről, jó messziről a várt továbbpassz helyett ráfordult a kapura és hatalmas bombát akasztott a bal felsőbe (4-5). Jessz!!! Egy "szumóstól" ez nem volt kis teljesítmény

És a vonat beindult... Szentes-Bíró egyenlített, középtávolról, spiccel, kicsit megpattanó lövéssel vette be az Aramis hálóját (5-5).

Mielőtt nagyon elaléltunk volna, azért jött a hideg zuhany ismét, mert újabb kontragólt szerzett a vendégcsapat (5-6). A már négynél járó Bognárt megirigyelő Kulcsár saját maga második, csapata 6. gólját rúgta.

Volt 1 perc 40 másodperc hátra, és megpróbáltuk a lehetetlent.

Végül 25-tel a vége előtt Szabó Peti a léc alá bombázott (6-6). Hatalmas volt az öröm, de az igazi üdvrivalgás még hátra volt!

Hiszen a mieink győzelemre törtek a már régóta csak bekkelő és kontrázó Aramis ellen. 12 másodperc vissza, oldalról jövünk... Bepassz, kevergetés oldalt, majd megindult Szentes-Bíró, de nem lőtte el, volt szíve tovább adni, majd átkerült a labda a hosszún érkező Tóth Attila elé, aki élete első NB1-es DEAC-gólját szerezve 7-6-ra alakította az állást.

A maradék időben a vendégek csak egy kapura íveléssel próbálkoztak.

Nyert a DEAC, amely csapat nem játszott végig jól, de az az akarás és hajtás, amit bemutatott megérdemeltté tette ezt a mentálisan is sokat érő győzelmet.

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2017-11-10 22:38:48

további cikkek a témában