Mega menetelés a héten a röpis csajoknál!

2017-11-09 15:46:57
Kuszkó Zsolt edző tájékoztatott arról, milyen meccseket játszanak a DEAC női röplabdázói! Ne feledjük, a férfiak is játszanak vasárnap, a hölgyek után a DESOK-ban!
 
- Csütörtök 19.00: Fatum-Nyíregyháza - DEAC NB2 (női)
- Szombat: OIB (Országos Ifjúsági Bajnokság) Egerben az U19-eseknek (női)
- Vasárnap 14.00: DEAC - Eötvös DSE NB2 (női), UTÁNA 17.30-tól DEAC - Pécs (férfi NB1)!!!
 
 
KUSZKÓ ZSOLT (először a mai meccsről beszélt idegenben, majd a vasárnapi hazai derbiről):
 
- Nyíregyházán (csütörtökön) a Fatum-Nyíregyháza U21-es csapatához látogatunk, akik jelenleg harmadik helyen állnak a tabellán, olyan fiatalok, mint a mi lányaink, csak 10 éves koruk óta röplabdáznak és természetesen a magasságbeli fölény is náluk lesz. Ettől függetlenül, ha mindent ki tudunk hozni magunkból, akkor szoros mérkőzésre számítok. Olyan tapasztalatokat tudunk gyűjteni, amelyek előre visznek bennünket.
 
- A vasárnapi találkozó az Eötvös ellen, bár nem szeretem ezt a városi rangadó, derbi beharangozást, mert ugyanolyan mérkőzés kell legyen számunkra, mint az összes többi, ugyanúgy meg kell oldani az edzésen gyakoroltakat, ugyanúgy hittel győzni akarással kell játszani, de érzem a lányokon, hogy ezen a meccsen jobban meg akarják mutatni mit tudnak. Az ellenfél is készül belőlünk, ám továbbra is azt szeretném, hogy amit tudnak a lányok azt 100 százalékban tudják hozni! Ha ez meglesz, akkor az eredménytől függetlenül büszke leszek rájuk. Mi dönthet el egy mérkőzést? A mi szintünkön már 1-2 meghatározó játékos az ellenfélből, vagy a mi csapatunkból 2-3 lány, ha nem tudja magából a 100 százalékot kihozni. A szurkolóink remélem látják a fejlődést a lányoknál és remélem ők is olyan türelmesek, mint én. Nagyon örülök, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzéseinkre és köszönjük az eddigi támogatást. Bízom benne, vasárnap is sokan biztatják a lányokat, és egy jó hangulatú látványos izgalmas női mérkőzést látnak.
 
Kuszkó Zsolt edző arra is kitért, hogy egy bizonyos Vojth Ildikó (!!!) az Eötvös egyik alapembere, aki 70-szeres magyar válogatott, 1995-ben az év röplabdázója volt (nagyon fiatalon), és cirka 20 (!) évet játszott később Olaszországban. Így egy ilyen centerrel is számolni kell a riválisnál vasárnap.
 
Egyébként Vojth Ildikó debreceni születésű, itt az a Szabó László volt az edzője, aki most a DEAC U15-ös csapatának az edzője, valamint a szupermini, a mini, a gyerek és a serdülő korosztályos gyerekeket tanítja röplabdázni. Kuszkó Zsolt félig tréfásan megejegyezte: "ebből kiindulva pár év múlva lehet a DEAC-ban válogatott röplabdásunk is :)
 
Ami még érdekesség Vojth kapcsán, hogy annak idején még szülői engedély kellett ahhoz, hogy Debrecenből Egerbe szerződhessen, annyira fiatal volt, ám Hevesben, az akkori sztárcsapatban rögtön megállta a helyét, sőt, húzóemberré vált...
 
Ezzel együtt nem kell hanyatt esni egyik ellenfelünktől sem, csak tisztelni őket - ám a kelleténél nem jobban.
 
HAJRÁ, DEAC!
 
Tudjátok, a lányok vasárnapi 14.00 órás meccsét követően a fiúk az NB1-ben fogadják a pécsieket! Ér szurkolni Fodor Antal tréner együttesének is!

Duma, plakát: Koppányi Szabolcs

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2017-11-09 15:46:57

további cikkek a témában