Újabb győzelmünkkel az élre álltunk

Frissítés: 2019-10-09 22:11:16

A Debreceni Egyetem női futsalosai szerda este Miskolcon vendégeskedtek. Üveges Katalin csapata a borsodi megyeszékhelyen is három ponttal gazdagodott a 4-2-es sikerének hála. Csapatunk jelenleg vezeti az NB I. táblázatát, bár a TFSE-Szertarsport.hu egy meccsel kevesebbet játszott.

Női futsalcsapatunk Miskolcra is győzelmi reményekkel utazott, bár óvatosságra inthette a játékosokat, hogy ellenfelünk az Astra és a TFSE-Szertarsport.hu dolgát is megnehezítette. A DEAC-ba visszatérhetett Tóth Nóra és Fekete Gabriella, mindkét játékos eltiltás miatt nem léphetett pályára a Szekszárd otthonában. Nélkülük sem botlottunk meg a Tolna megyei vetélytárs otthonában, az 5-1-es diadalnak köszönhetően optimistán várhattuk az újabb megoldandó feladatot.

Jól kezdtük a szerdai bajnokit, hiszen Krascsenics Csilla már az ötödik percben beköszönt. A tizenkettedik minutum két találatot is hozott: előbb Molnár Enikő egalizált, ám néhány pillanattal később Horváth Viktória révén újra megszereztük a vezetést. A második játékrész elején gyors gólváltást láthatott a publikum, Tóth Nóra villanására André Antónia válasza érkezett. Sokáig "befagyott" a 2-3-as eredmény, de a hajrában Krascsenics ismét túljárt a miskolci kapus eszén, így együttesünk 4-2-re diadalmaskodott.

"Tartottam attól, hogy nehézkesen indítjuk a meccset, hiszen a rajt előtt fél órával értünk a helyszínre. Krascsenics Csilla gyakorlatilag a kezdésre érkezett meg. Fontos volt a játéka, hiszen két gólt is szerzett. Védekezésben több hibát is elkövettünk, ezért kicsit csalódott vagyok. Emellett a helyzeteink kihasználására is nagyobb figyelmet kell szentelnünk. A három pontnak örülök, de játékban még látok lehetőséget a fejlődésre. Sajnos a hazai drukkerek folyamatosan szidtak minket, nem volt könnyű ilyen hangulatban futsalozni. A Miskolc felfogása nagyon tetszett, bár az eredményeit látva sejthettük, hogy jó mérkőzést játszanak velünk. Kiválóan sikerült a rajtunk, de ebben a csapatban ettől is több van" - vélekedett Üveges Katalin, aki kiemelte Tóth Renáta pazar teljesítményét. Érdekesség, hogy kapusunk tegnap ünnepelte születésnapját.

Üveges Katalin alakulata kiválóan "muzsikál" eddig a legmagasabb osztályban, hat játéknap alatt tizenöt egységgel gazdagodtunk. A DEAC jelenleg vezeti a táblázatot, az egy meccsel kevesebbet játszó TFSE-Szertarsport.hu hátránya kettő pont.

Krascsenicsék legközelebb október 26-án lépnek pályára az élvonalban, ekkor a Gyulai Amazonok gárdája érkezik a DESOK-ba.

Miskolci Vénusz-DEAC 2-4 (1-2)
gólszerző: Molnár (12.), André (24.), ill. Krascsenics (5., 40.), Horváth V. (12.), Tóth (23.)

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-10-09 21:41:00

további cikkek a témában
Responsive image
Jogosan járt a vastaps

Biró Ádám * 2020-02-07 21:41:00

Responsive image
Tiszafüreden hangoltunk az élvonalra

Biró Ádám * 2019-08-15 08:29:00

Responsive image
A bajnoki címvédő otthon tartotta a pontokat

Biró Ádám * 2018-03-13 10:52:47