Itthon folytathatjuk a jó sorozatunkat

2019-10-08 16:54:00

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai elkapták a fonalat az NB I.-ben, hiszen legutóbbi két meccsüket megnyerték a Rubeola és a Ferencváros ellen. Csütörtökön az Aramist fogadjuk hazai környezetben. Szentes-Bíró Tamás szerint a két együttes közel azonos szinten áll.

Férfi futsalcsapatunk a bajnokság előző két fordulójában a Rubeolát és a Ferencvárost is térdre kényszerítette. A lendületbe jövő DEAC-ot az Aramis igyekszik feltartóztatni a DESOK-ban csütörtökön 19 órától. A budaörsi együttes a múlt héten a csömörieket verte 5-4-re, így kozmetikázni tudott a Nyírgyulaj elleni 6-0-s pofon után.

"Nyáron játszottunk velük edzőmeccset, akkor viszonylag sima győzelmet arattunk, de ebből nem lehet komoly következtetéseket levonni. Az Aramis kerete eléggé átalakult, meghatározó játékosok távoztak, őket főleg fiatal játékosokkal próbálták pótolni a vezetők. Ellenfelünk egyik húzóembere Harnisch Ákos, aki a magyar válogatott mezét is több alkalommal magára húzhatta. Harnisch mellett a Fekete ikrek szintén fontos láncszemeknek számítanak. Úgy gondolom, nincs nagy különbség a csapatok között. Remélem, hogy mi tudunk győztesen kikerülni az ütkezetből" - mondta Szentes-Bíró Tamás, aki hozzátette, a régóta maródi Esztergomi Ádámot leszámítva mindenki bevethető lesz.

Elek Gergő együttese pénteken a Fradit múlta felül 6-5-re. A fiúk ezen az összecsapáson küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, hiszen háromgólos hátrányból álltak fel.

"Főleg az akaraterőnknek köszönhetően tudtuk megszerezni a három pontot. Igazi csapatként működtünk, a másikért is küzdöttünk. A hajrában megéreztük a "vérszagot", az FTC kicsit el is fáradt a végjátékra. Sokat meríthetünk ebből a diadalból, eléggé feldobta a társaságot a siker. Felszabadultan várhatjuk a csütörtöki találkozót, remélem, tudunk ebből profitálni" - nyilatkozta a csapatkapitányunk.

A DEAC-nál a nyáron jelentős változások történtek, több ifjú játékosra is nagy teher hárul ebben az idényben, de a tehetségeket nem nyomja agyon a teher. A szereplésünket nem érheti kritika, sőt, talán csak kevesen gondolták a rajt előtt, hogy hat fordulót követően tíz pont áll a nevünk mellett.

"A szezon előtt ezt a pontszámot boldogan aláírtam volna. Az alapszakaszt egy maratonhoz tudnám hasonlítani, lépésről lépésre haladnunk, és mindig csak a következő feladatra kell összpontosítanunk. Nyilván jó lenne bekerülni a felső házba, de erre még nem igazán gondolhatunk. Lesz egy átigazolási szezon, amikor kissé módosulhatnak az erőviszonyok a bajnokságban. Szerencsére a fiatalok folyamatosan fejlődnek. Még az elején vétettek olyan hibákat, amiket mostanság már nem követnek el. Az is örömteli, hogy vevők a meglátásainkra" - mutatott rá Szentes-Bíró.

Férfi futsal NB I. - 7. forduló
DEAC-Aramis SE
2019. 10. 10. (csütörtök) 19:00, DESOK


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-10-08 16:54:00

további cikkek a témában