Bizakodva utazunk a Fradihoz

2019-10-02 16:42:00

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Rubeola hétfői legyőzése után pénteken 19.30-tól az FTC otthonában vizitálnak. A zöld-fehérek hozzánk hasonlóan hét pontot szereztek eddig a bajnokságban. Faragó Ádám szerint fegyelmezett játékkal meglephetjük a fővárosiakat.

A hatodik fordulóval folytatódik a férfi futsal NB I.-ben a küzdelem. A DEAC az FTC-Fisher Klímával csap össze. Ha abból indulunk ki, hogy a zöld-fehérek az ötödik, míg mi a hatodik helyen állunk a táblázaton, izgalmas meccset láthatnak a Népligetbe kilátogató drukkerek. A fővárosiaknál szerepel Gellérfi Sándor Gergő, aki korábban a csapatunkat erősítette.

"A Ferencvárosból Temesit és Bükit is kiállították a Dunaferr elleni mérkőzésen, így a két gólvágó nem lesz bevethető, a pótlásuk emberes feladatnak ígérkezik. Ellenfelünk keretét rutinos játékosok alkotják, nálunk pedig sok a lelkes fiatal. Szoros mérkőzésre készülök, a fegyelmezettségünkkel meglephetjük a Fradit" - nyilatkozta Faragó Ádám, aki hozzátette, az FTC-t képesnek tartja arra, hogy beverekedje magát a felsőházba.

Kapusunkra a Rubeola ellen hosszú idő után újra számíthatott a szakmai stáb. Fara visszatérése győzelemmel párosult, így duplán örülhetett a lefújás után.

"Úgy vártam a meccset, mint egy kisgyerek, hiányzott már a bajnokság légköre. Fizikálisan még nem vagyok a csúcson, de azon dolgozom, hogy elérjem a megfelelő erőnlétet. Mentálisan nincs nagy gond, bár főleg a második félidőben elkövettem néhány hibát, de ezeket pár hét múlva már biztosan nem fogom megismételni. A csömöriek gyakorlatilag azonos szinten állnak velünk. A diadal nagy lökést adhat a pénteki összecsapásra" - fogalmazott a 22 éves hálóőr.

Faragó a nyarat az Amerikai Egyesült Államokban töltötte. Játékosunk már tavaly is belekóstolhatott a tengerentúli életbe, ami nagyon szimpatikus neki.

"Három hónapot voltam az USA-ban. Egy sporttáborban kisegítőként dolgoztam, de a munka mellett tudtam utazgatni is. Rengeteg élménnyel gazdagodtam, és az sem mellékes, hogy a nyelvtudásom is fejlődött. A helyiek munkamorálja nagyon megtetszett. Imádom az amerikai sportokat, szerencsére baseballt és NFL-t is láthattam a helyszínen. A kosárlabda és a jégkorong a bakancslistámon szerepel, remélem, jövőre ezeket is kipipálhatom. Hogy melyik város tetszett a leginkább? Bostont mondanám, ami amerikai szinten egy kisebb településnek számít, ennek ellenére minden megtalálható ott, ami számomra fontos" - zárta mondandóját Faragó Ádám.

Férfi futsal NB I. - 6. forduló
FTC-Fisher Klíma - DEAC
2019. 10. 04. (péntek) 19:30, FTC Népligeti Sportcentrum


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-10-02 16:42:00

további cikkek a témában
Responsive image
Könnyen nehézzé válhat...

Biró Ádám * 2017-10-05 09:07:20

Responsive image
Szerdai kupameccset nyernénk idegenben

Biró Ádám * 2018-11-20 08:26:57