Megszakadt a csodaszép sorozatunk

2019-09-28 22:08:00

A Debreceni Egyetem női futsalosai a bajnoki cím egyik nagy esélyesének tartott TFSE-Szertarsport.hu együttesét fogadták szombat este a DESOK-ban. Üveges Katalin tanítványai nagyot küzdöttek, de ezúttal nem jött össze a pontszerzés, a vendégek 4-3-ra diadalmaskodtak. A meccs kulcsembere Tell Zsófia volt, aki három góllal vette ki a részét a győzelemből.

A DEAC szempontjából nem kezdődött valami jól a TFSE-Szertarsport.hu elleni összecsapás, hiszen Tell Zsófia már a találkozó elején bevette Tóth Renáta kapuját. Az ötödik minutumban egyenlítettünk, Horváth Petra lövésével szemben tehetetlennek bizonyult Piszker Flóra. Pádár Anitát az előzetesben is kiemeltük, hiszen a rutinos játékos ipari mennyiségben termeli a gólokat. Sajnos a 9. percben ismét igazolta a klasszisát, Tóth Nórától szerezte meg a labdát, majd Tóth Renáta eszén is túljárt. Pádár kilencedik alkalommal köszönt be ebben az idényben, ami négy összecsapás alatt megsüvegelendő teljesítmény. A szünetig hátralévő időben sem unatkoztak a DESOK-ba kilátogató szurkolók. Tell Zsófia maradt nagyon egyedül, ezt pedig könyörtelenül ki is használta, így 1-3-ra módosult az eredmény. Ezt követően Fekete Gabriella momentumai következtek.

Fekete előbb a kapusról kipattanó labdánál volt a legéberebb, majd a játékvezető kiállította. Szerencsére az emberhátrányos helyzetet kivédekeztük, ennek köszönhetően a félidőben egy góllal vezettek a fővárosiak.

A második játékrészben már Kósa Viktória őrizte a kapunkat, méghozzá kiválóan, hiszen rengeteg alkalommal óriási bravúrt mutatott be. Fekete mellett Tóth Nóra megmozdulása is piros lapot ért, de ezzel a fórral sem tudott élni a TFSE. Horváth Viktória a 31. percben 3-3-ra módosította az állást, ám nem örülhettünk sokáig, ugyanis Tell Zsófia ismét megvillant.

A hajrában még Krascsenics Csilla előtt adódtak ígéretes lehetőségek, de egy alkalommal a kapufa is megmentette a TFSE-t. Ezúttal nem jött össze a pontszerzés, de ennek ellenére nem érheti kritika a lányokat, akik becsülettel mentek előre. Csapatunk négy fordulót követően kilenc ponttal rendelkezik, legközelebb a Szekszárddal csapunk össze idegenben.

DEAC-TFSE Szertarsport.hu 3-4 (2-3)
gólszerző: Horváth Petra (5.), Fekete (17.), Horváth Viktória (31.), ill. Tell (1., 15., 32.), Pádár (9.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-09-28 22:08:00

további cikkek a témában
Responsive image
Vasárnap női futsal KUPAMECCS Debrecenben

Biró Ádám * 2017-11-04 12:29:42

Responsive image
FTC - DEAC A főszereplők szemével

Biró Ádám * 2017-09-08 17:43:30

Responsive image
A Magyar Kupa legjobb 8 csapata között a DEAC

Biró Ádám * 2018-11-22 01:50:26