Megyei rangadón jöhet össze a mesterhármas

Frissítés: 2019-09-20 08:44:11

A Debreceni Egyetem női futsalosai a hét utolsó napján a Hajdúböszörménnyel csapnak össze. A „szomszédvár" az előző szezonban bajnoki címet ünnepelhetett, de az aranyérmet szerző játékosok közül többen búcsút intettek vetélytársunknak. Czégény Zsuzsanna a változások ellenére sem írja le a böszörményieket. Rutinos játékosunknak azért is érdekes lesz a találkozó, mert korábban megfordult a HTE egyletében.

A DEAC női futsalcsapata padlógázzal startolt el az NB I.-ben. Üveges Katalin gárdája az első fordulóban a Tolna-Mözs otthonában zsebelte be a három pontot, míg egy héttel később a bajnokesélyesnek tartott Astrát verte meg a második félidőben látott feltámadásnak köszönhetően. Együttesünk a Hajdúböszörmény otthonában folytathatja menetelését, az ütközet vasárnap 13.30-kor kezdődik. Czégény Zsuzsannát biztos nem kell külön motiválni a meccsre, hiszen Böszörményben született, emellett egykoron a HTE-t is erősítette. Czégény mellett kapusunk, Tóth Renáta is ezer szállal kötődik Hajdúböszörményhez.

„Minden bizonnyal dolgozni fognak bennem az érzések. Azt megígérhetem, hogy kétszáz százalékon pörgök majd ezúttal is. A csarnokban sok ismerősöm és rokonom lesz, így nekik szintén bizonyítani szeretnék. Nem téveszthet meg minket, hogy az ellenfelünknél jelentős mozgás volt a nyáron. Több meghatározó játékos távozott, de az utánpótlásból felkerülő fiatalok nagyon tehetségesek és gyorsak. A rutint Torma Lilla és Farkas Éva képviseli. Évivel egyébként gyakran beszélünk, ám a meccsek előtt nem szoktuk egymást froclizni. Stabilan védekezik a Böszörmény, nehéz lesz feltörni a falukat. A nyáron két edzőmeccset is játszottunk velük, ezeken a találkozókon sem adták olcsón a bőrüket. Tiszteljük a hajdúböszörményieket, hiszen nem véletlenül nyerték meg korábban három alkalommal a pontvadászatot. Kicsit meglepett a kezdési időpont, ám ez nem okozhat gondot, mivel nem kell sokat utaznunk a helyszínre" - nyilatkozta Czégény.

Lányaink két játéknapot követően vezetik a táblázatot. Zsuzsa szerint a rajtnak köszönhetően komoly célt tűzhetünk ki magunk elé.

„A szezon előtt Kata azt mondta, hogy szeretne a négybe jutni. Ekkor még kicsit hitetlenkedtem, ám az eddigi eredményeink azt igazolják, hogy igaza lehet. A Tolna legyőzésében mindenki bízott, de az igazat megvallva az Astra ellen egy pontnak is örültem volna a meccs előtt. A két diadal óriási lendületet adott, ennek ellenére nem szabad elkényelmesednünk. Ugyanúgy kell készülnünk, ahogy eddig, és akkor valóban szép idény várhat ránk" - mutatott rá rutinos játékosunk.

Női Futsal NB I. – 3.forduló
Hajdúböszörményi TE-DEAC
2019. 09. 22. (vasárnap) 13:30, Hajdúböszörményi Városi Sport- és Rendezvényközpont


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-09-20 08:38:00

további cikkek a témában
Responsive image
Jön a tavasz, és mi is!

Biró Ádám * 2019-02-16 10:03:17

Responsive image
A Veszprém lesz a DEAC ellenfele az 5. helyért

Biró Ádám * 2018-05-28 23:00:24