A második félidőben jött a feltámadás

2019-09-14 21:51:00

A Debreceni Egyetem női futsalosai második meccsüket is megnyerték az élvonalban. Üveges Katalin csapata a bajnokesélyesnek tartott Astrát verte 4-3-ra. A meccs egyik hőse Kósa Viktória volt, aki két büntetőt is védett. Horváth Viktória is fontos szerepet vállalt a sikerből, ő duplázott.

A Tolna-Mözs otthonában begyűjtött három pont után az Astrát próbálta két vállra fektetni a DEAC. Csapatunkban már szerepelhetett Mariia Vaskovets, aki az első fordulóban nem léphetett pályára, mivel nem érkezett meg a letelepedési engedélye.

Az Astra kezdte jobban a meccset, Kósa Vikit többször is tesztelték a vendégek. Nálunk Horváth Viktória kísérletezett először. Az első félidő derekán kettő az egy elleni szituációt követően Varga Adél köszönt be. Kicsivel később hasonló helyzet végén Beke Adrienn tette fel az i-re a pontot.

Jót tett lányainknak a szünet, hiszen rövid idő alatt egalizáltunk. Előbb Tóth Nóra szépített, majd Krascsenics Csilla bombája kötött ki a vendégek kapujában. Krascsenicsnek a gólja ellenére nem volt sok szerencséje, hiszen két próbálkozása a kapufán csattant. A 24. percben Horváth Viktória találatával már mi vezettünk. Három minutummal később Horváth egy szólót vállalt be, megmozdulása pedig újabb gólt eredményezett. Sajnos a szabálytalanságokat szorgosan gyűjtögettük, emiatt az Astra három büntetőt is elvégezhetett. Ám ebből nem sokat profitált ellenfelünk, mivel Kósa kétszer is bravúrt mutatott be, egyedül Beke járt túl az eszén, ám az ő lába is megremegett egyszer.

A hajrában hősiesen őriztük az eredményt, így Üveges Katalinék fantasztikus győzelemmel örvendeztették meg a DESOK-ba kilátogató DEAC-drukkereket.

A következő héten a Hajdúböszörmény vár az együttesünkre.

Női Futsal NB I. – 2. forduló
DEAC-Astra 4-3 (0-2)
gólszerző: Tóth (21.), Krascsenics (22.), Horváth V. (24., 27.), ill. Varga (10.), Beke (12., 33.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-09-14 21:51:00

további cikkek a témában