Egykori csapatát szomoríthatja a góljaival

2019-09-12 20:37:00

A Debreceni Egyetem női futsalosai a Tolna legyőzése után az Astrát látják vendégül az NB I. második fordulójában. Üveges Katalin együttese szombaton 19 órától fogadja a válogatott játékosokat felvonultató riválist, amely döntetlennel kezdte a bajnokságot. Krascsenics Csillának nem igazán kell bemutatni a hétvégi ellenfelet, hiszen a nyáron pont az Astrától érkezett a DEAC-hoz.

A DEAC ugyan újoncként vágott neki az NB I. 2019/2020-as idényének, de a csapatnak komoly céljai vannak a legmagasabb osztályban. Üveges Katalin játékosai a Tolna-Mözs otthonában már letették a névjegyüket, együttesünk az első fordulóban 5-2-es győzelmet aratott a Magyar Kupában tavaly ezüstérmet szerző tolnaiak csarnokában. Lányaink a hétvégén a pontvadászat egyik legerősebb egyletének tartott Astrát látják vendégül. A vetélytársunk a TFSE elleni 4-4-es döntetlennel nyitotta a szezont. Krascsenincs Csilla néhány hónapja még az Astrát erősítette, így arra is kíváncsiak voltunk, mennyire lesz számára speciális ez a bajnoki.

„A tavalyi együttes gyakorlatilag teljesen kicserélődött, a korábbi csapattársaim zöme nagypályán szerepel idén, így ugyanolyan meccs lesz a szombati, mint a többi. Bizakodva várom az összecsapást, az optimizmusomat a heti edzésmunka is táplálja. Tudjuk, hogy az ellenfélnél válogatott játékosok szerepelnek, de nekünk elsősorban a saját játékunkra kell összpontosítanunk. Szeretnénk itthon tartani a három pontot. Bízunk benne, hogy sok szurkoló lesz majd a DESOK-ban. Hogy miért érdemes kilátogatniuk a drukkereknek a csarnokba? Ez lesz a DEAC idei első élvonalbeli meccse, egy erős csapat érkezik hozzánk, vagyis valószínűleg izgalmas mérkőzés előtt állunk" - nyilatkozta Krascsenics Csilla.

Nyári szerzeményünk kulcsszerepet vállalt a Tolna legyőzésében, hiszen kétszer is bevette az ellenlábas kapuját. A duplája amiatt is kiemelendő, hogy az ütközet előtt néhány nappal még egy vérömlenyt kellett leszívni a lábából.

„Szerencsére a meccsen már nem éreztem fájdalmat. Szerintem jól ment a játék, nekem és a gárdának is kijött a lépés. A helyzeteinket jó százalékban értékesítettük, emellett mindenki maximálisan odatette magát. Hasonló mentalitásra lesz szükség a folytatásban is. A Tolna ellen még nem számíthattunk Mariia Vaskovetsre, de szerencsére szombaton már ő is bevethető lesz" - zárta mondandóját Krascsenics.

Fontos információ az érdeklődőknek, hogy a DEAC női futsalcsapatának hazai meccseit mindenki ingyen tekintheti meg.

Női Futsal NB I. – 2. forduló
DEAC-Astra
2019.09.14. (szombat) 19:00, DESOK


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-09-12 20:37:00

további cikkek a témában
Responsive image
Jobb volt a Dunaferr

Biró Ádám * 2018-10-19 22:49:53

Responsive image
Le kell győzni az Aramist!

Biró Ádám * 2018-09-14 09:21:00