Győzelemmel nyitottuk a szezont

Frissítés: 2019-09-09 08:33:26

A Debreceni Egyetem női futsalosai a Tolna-Mözs otthonában kezdték meg a szereplésüket az élvonalban. Együttesünk ugyan újoncként vágott neki a pontvadászatnak, ennek ellenére Üveges Katalin lányai 5-2-re verték az előző idényben a Magyar Kupában ezüstérmet szerző ellenfelet. Csapatunkban Horváth Viktória és Krascsenics Csilla is duplázott.

Női futsalcsapatunknak is „becsengettek", Üveges Katalinék a Tolna-Mözzsel csaptak össze az NB I. első fordulójában. Játékos-edzőnk nem számíthatott Mariia Vaskovetsre, akinek nem jött még meg a letelepedései engedélye. Az ukrán légiós hiányát is elbírtuk, hiszen 5-2-re diadalmaskodtunk.

A DEAC kezdőcsapatát Tóth Renáta, Tóth Nóra, Krascsenics Csilla, Üveges Katalin és Horváth Viktória alkotta. A vezetést a hetedik percben szereztük meg Horváth Viktória révén. Öt minutummal később Horváth megduplázta az előnyünket és a góljai számát is. Kicsivel később Krascsenics is beköszönt, így az első félidő derekán 0-3 állt az eredményjelzőn. Az első félidő végén Wiesner Dalma szépített, ennek ellenére együttesünk mehetett vidámabban az öltözőbe.

A második játékrészben Wiesner újabb találatával még közelebb zárkózott a Tolna-Mözs, de az egyenlítés nem jött össze a házigazdának. Sőt, a lefújásig Pócsik Lívia próbálkozását nem tudta védeni a tolnai kapus, Krascsenics pedig a 39. percben beállította a végeredményt. Újonc alakulatunk remek teljesítménnyel nyitotta NB I-es szereplését.

Üveges Katalin a meccs után elmondta, nagyon büszke a csapatára.

„A Tolna keretében olyan játékosok is szerepeltek, akik a Thelena Kupán nem léptek pályára. Példaként elég csak Horváth Hannát megnevezni, aki a hazai futsal egyik kiemelkedő alakja. A tolnai fiatalokról ugyancsak tudtam, hogy nagyon ügyesek. Az előző szezonban az első félidőt mindig odaadtuk az ellenfélnek, és a másodikban korrigáltunk. Ezt a hibát szerencsére nem követtük el most. Öt perc után a riválisunk a kevésbé rutinos játékosokat vetette be, és őket letámadtuk, amiből meg is szereztük a vezetést. A megszerzett labdákból veszélyes kontrákat vezettünk, és háromgólosra nőtt az előnyünk. Az első játékrész hajrájában kicsit szétestünk fejben, ekkor jött ki a hosszú buszút. Egy figyelmetlenségből szépítettek a tolnaiak. Ezt követően kicsit magunkra húztuk a hazaiakat. 4-2-es vezetésünknél öt perc volt hátra, ekkor kértem időt, és átbeszéltük, mire kell figyelnünk az öt a négy elleni játék során. Veszélyes helyzetet nem igazán tudtak ebből kialakítani, míg előttünk több lehetőség is adódott. Mindent figyelembe véve az eredménnyel és a játékkal egyaránt elégedett vagyok. Le a kalappal a lányok előtt, profin lehozták a mérkőzést. A győzelem remek visszaigazolás, hogy komolyan kell venni minket. Ha jól kezeljük a diadalt, hatalmas lökést adhat. Várjuk az Astra elleni összecsapást. Válogatott játékosok alkotják következő vetélytársunkat, tehát igazi kihívás előtt állunk, de nem szeppenünk meg" - nyilatkozta Üveges Katalin.

A DEAC a következő fordulóban az Astrát fogadja a DESOK-ban, a meccs szombaton 19 órakor kezdődik.

Női Futsal NB I. – 1. forduló

Tolna-Mözs-DEAC 2-5 (1-3)
gólszerző: Wiesner (19., 25.), ill. Horváth Viktória (7., 12.), Krascsenics (13., 39.), Pócsik (28.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-09-09 08:22:00

további cikkek a témában
Responsive image
Egy hatossal csapott oda a DEAC a Rubeolának

Biró Ádám * 2019-04-03 07:16:19

Responsive image
Továbbra is versenyben a dobogóért

Biró Ádám * 2019-01-23 10:20:12