Üveges Katalin: „a legjobb négybe várom a csapatomat”

Frissítés: 2019-09-06 10:09:51

A Debreceni Egyetem női futsalosai a hétvégén megkezdik a szereplésüket az NB I-ben. Együttesünk az első játéknapon a Tolna-Mözst igyekszik két vállra fektetni. Üveges Katalin szerint háromesélyes ütközettel indítjuk a pontvadászatot.

Vasárnap 18 órától a Tolna-Mözs otthonában vendégeskedtek. Számodra nem lesz idegen a vetélytárs.

Üveges Katalin: Így igaz, jól ismerem az ellenfelet, hiszen a DEAC előtt ott szerepeltem, sőt, fél éven keresztül játékos-edzője voltam a csapatnak. Ez lehet előny, de hátrány is. Háromesélyes találkozóra számítok, amelyen nem lesznek nagy különbségek. A tolnaiak az előző idényben a Magyar Kupában második helyen végeztek, míg a bajnokságban stabilan ott vannak a legjobb négy között. Varga Adél távozott ellenfelünktől a nyáron, de a nagy tehetségnek számító Vámosi Georginával tudták őt pótolni. A Tolna-Mözs egy fiatal, hajtós egylet. A Thelena Kupán már találkoztunk velük (a meccset 1-0-ra nyertük meg – a szerk.), akkor felmérhettem, mik az erősségeik és a sebezhető pontjaik. Sajnos Mariia Vaskovets nem léphet pályára, mivel nem kapta még meg a letelepedési engedélyét. Ennek ellenére győzelemmel szeretnénk kezdeni az évet.  A sikeres rajt óriási lökést adhatna a folytatásra.

Ukrán játékosunkat leszámítva a többiek bevethetőek lesznek?

Üveges Katalin: Akadnak kisebb sérülések a csapatban. Például Horváth Petrának a bokája fáj, Horváth Viki a lovaglóizmával bajlódik, míg Krascsenics Csillának egy vérömlenyt szívtak le a lábából. Ezek a problémák főleg a nagy terhelés számlájára írhatóak. Sok az edzés és a meccs, az izmok terhelve vannak.

Krascsenics Csilla, Kósa Viktória és Mariia Vaskovets érkezett a nyáron. Velük miben erősödött a gárda?

Üveges Katalin: Elsősorban sebességben tudtunk előrelépni. Mindhárman rutinosnak számítanak, tőlük a tavalyi keret tagjai rengeteget tanulhatnak. Egyébként futsalban három új játékos soknak számít, de úgy érzem, sikerült őket beépíteni a csapatba.

A felkészülés a terveid szerint alakult?

Üveges Katalin: Úgy érzem, kihoztuk a maximumot ebből az időszakból. Minden héten minimum egy edzőmeccset vívtunk, az összecsapásokon versenyeztetve voltak a lányok, és szokhatták az iramot. A találkozók visszaigazolták, hogy jó úton járunk. Vannak még hiányosságaink, látjuk, miben lehetne fejlődni. Tavaly a játékunk elsősorban egy-két taktikai elemre épült, de az érkezőknek köszönhetően bővült a repertoárunk. A lányok nagyon igyekeztek, a hozzáállásuk kiváló volt, ezért is büszke vagyok rájuk.

Újoncként milyen reményekkel vághatunk neki a bajnokságnak?

Üveges Katalin: A legjobb négybe várom a csapatomat, ha ez nem jön össze, biztosan csalódott leszek. Szerintem a dobogós helyezés sem irreális cél. Ismerem a mezőnyt, vannak együttesek, amelyek kissé gyengültek, de akadnak olyan alakulatok is, amelyeknek remekül sikerültek az átigazolásaik. Meglehetősen hosszú idény előtt állunk, kulcskérdés lesz, hogy a formánkat ki tudjuk-e tolni a bajnokság végéig.

Női Futsal NB I. – 1. forduló
Tolna-Mözs-DEAC
2019.09.08. (vasárnap) 18:00, Tolna Városi Sportcsarnok


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-09-06 09:57:00

további cikkek a témában
Responsive image
Tolnai tornán hangoltak a csajok a bajnokságra

Biró Ádám * 2018-09-04 09:58:48

Responsive image
A Gyula sem fékezte le a csapatunkat

Biró Ádám * 2019-10-27 11:27:00

Responsive image
Megyünk az 5. helyért!!!

Biró Ádám * 2018-05-25 21:31:06