Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk az ukrán bajnok ellen

Frissítés: 2019-08-31 00:16:54

A Debreceni Egyetem női futsalosai szerdán és csütörtökön a Budstar alakulatát látták vendégül. Üveges Katalin együttese ugyan mindkét alkalommal alulmaradt, ennek ellenére az edzőmeccsek nagyon hasznosak voltak, hiszen egy remek játékerőt képviselő vetélytárs ellen mérhettük le, jelenleg hol is tart a gárda.

Az ukrán bajnok Budstar ellen folytatta a felkészülést az NB I-es rajtra a DEAC női futsalcsapata. Üveges Katalin még a hét elején elmondta, a profi játékosból álló rivális elleni két mérkőzés komoly szintfelmérő lesz. A páros meccs első felvonását 5-0-ra nyerték az ukránok, csütörtökön már az eredményen is kozmetikázni tudtunk, hiszen csak 5-3-as vereséget szenvedtünk. Az első gólunkat Krascsenics Csilla szerezte, aki Horváth Viktória parádés passza után köszönt be. Ezt követően Horváth kétszer is a saját térfeléről vette be az ukránok üresen tátongó kapuját.

„A szerdai meccs első félidejében jobban tudtuk tartani az eredményt, koncentráltabb teljesítményt nyújtottunk. Csütörtökön az első játékrész derekán kaptunk egy rövidzárlatot, amit gólokkal büntetett az ellenfél. A lelkesedéssel ekkor sem volt probléma, de olyan hibákat követtünk el, amit a Budstar könyörtelenül kihasznált. Az ukránok az öt a négy elleni játékot is gyakorolták mindkét meccsen. Az első találkozón több találatot is szereztek ebből, de a visszavágón már mi tudtuk bevenni az üres kapujukat kétszer. Nagyon hasznosnak gondolom az összecsapásokat, hiszen rengeteget tudunk belőlük tanulni. Ilyen mérkőzésekre van szükségünk ahhoz, hogy fejlődhessünk. A lányok most két-három szabadnapot kapnak, lesz idejük a regenerálódásra" - nyilatkozta Üveges Katalin, aki kisebb sérülése miatt ezúttal edzőként irányította a lányokat. Hozzátette, hogy hétfőn a Hajdúböszörmény ellen tartják a bajnoki főpróbát.

Krascsenincs Csilla elárulta, elsősorban tempóban tart előrébb az ukrán egylet.

„A magyar élvonalhoz képest sokkal magasabb iramot diktáltak az ukránok. Úgy érzem, a szerdai meccs első félideje sikerült a legjobban a csapatnak. A csütörtöki ütközeten már kicsit az érződött rajtunk, hogy fejben szétestünk, így nem tudtunk maximálisan koncentrálni" - mutatott rá Krascsenincs Csilla.

Horváth Viktória a gólpassza mellett kétszer is bevette az ukránok kapuját, tehát remek teljesítménnyel vétette észre magát.

„Szerdán a pihenő után mindenki elkészült az erejével. Nem is elsősorban fizikailag, hanem inkább mentálisan jelentkeztek a fáradtság jelei. Örülök, hogy csütörtökön három gólt is tudtunk szerezni” – fogalmazott Viki, akit unokatestvérei az első perctől az utolsóig lelkesen buzdítottak.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-30 11:08:00

további cikkek a témában
Responsive image
Addig jár a DEAC a kapura... míg nem nyer

Biró Ádám * 2017-11-10 22:38:48

Responsive image
Megérdemelt veszprémi siker a futsalrajton

Biró Ádám * 2018-09-03 20:37:13

Responsive image
DEAC - Csömör párharc a kupa-elődöntőben

Biró Ádám * 2018-02-23 12:23:34