A bronzérmes után a bajnok következik

Frissítés: 2019-08-29 10:11:20

A Veszprém legyőzése után sincs megállás, a Debreceni Egyetem futsalosai pénteken a címvédő MVFC-Berettyóújfalut látják vendégül a DESOK-ban, az összecsapás 18.30-kor kezdődik. Az esélyesség terhe megint nem Elek Gergő játékosainak a vállát nyomja, ennek ellenére együttesünk nem feltartott kézzel lép pályára.  Krajcsi Bence szerint a veszprémi produkcióra bátran építhetünk.

Az átalakuló DEAC játékosai hétfőn a Veszprém legyőzésével már bebizonyították, hogy nem szabad őket egy kézlegyintéssel elintézni. Alakulatunk az előző szezonban bronzérmet szerző riválist 4-2-re múlta felül, pénteken pedig a bajnoki címvédő Mezei-Vill teszi tiszteletét a DESOK-ban. A berettyóújfaluiak rajtja is jól sikerült, hiszen a csúcsrangadón 7-4-re győzték le a Haladást.

Íme a hétfői győzelmünk összefoglalója:

Krajcsi Bencének, a DEAC hálóőrének a megyei rangadó családi vonatkozás miatt is pikáns lesz.

„Az ellenfél keretéből Nagy Imrét kiválóan ismerem, hiszen ő a sógorom. Nyilván a meccs előtt megy némi adok-kapok közöttünk, de olyan sokat nem szoktunk beszélni a találkozóról. Úgy gondolom, ha sikerül átmentenünk azt a mentalitást, amely Veszprémben jellemezte a csapatot, nem lesz nagy baj. Annyit ígérhetek, hogy ismét kitesszük a szívünket-lelkünket a pályára, és mindent elkövetünk, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. A Mezei-Vill sokat járatja a labdát, amivel le tudja fárasztani a riválisait, ezt szeretnénk valahogy elkerülni. Sajnos Esztergomi Ádám mellett Varga Dani is megsérült, Szentes-Bíró Tamást pedig kiállították az első fordulóban, így a variációs lehetőségeink még tovább szűkültek" - nyilatkozta kapusunk.

Krajcsi a veszprémi bravúr során nem csupán parádés hárításaival vétette észre magát. A 19 éves hálóőr a második félidőben betalált, ezzel a góllal 4-1-re módosult az eredmény a 36. percben, vagyis ő varrta el a szálakat a meccsen.

„Zsuponyó Levente szakosztályvezető gyakran mondta nekem, hogy dropból próbáljak meg gólt szerezni. Ezúttal megfogadtam a tanácsát, és igaza lett. A találatot nemrég elhunyt nagypapám emlékére ajánlottam fel. Egyébként az U20-as pontvadászatban már több alkalommal is beköszöntem" - mutatott rá tehetségünk, aki azt is elárulta, hogy a pihenő után jóval több teendője akadt. „Ha az emlékeim nem csalnak, az első félidőben négy-öt védést kellett bemutatnom. A második játékrészben ahogy fáradtunk, egyre többször dolgoztattak meg a veszprémiek. A szakmai stáb tagjai a találkozó előtt nem tudták, hogyan reagálunk a csarnok hangulatára. Engem magával ragadott a B-közép buzdítása, ennek is köszönhetően extázisban védtem. A veszprémi diadal a csapat összes tagját feldobta, önbizalommal várjuk a folytatást."

Bence ifjú kora ellenére óriási esélyt kapott a sorstól, amit szeretne megragadni.

„Három éve futsalozom. Korábban az utánpótlás-válogatottba is bekerültem labdarúgóként, de jó döntést hoztam, amikor a futsalt választottam, mivel az életem fontos részévé vált. Nem csak a mérkőzéseket, hanem az edzéseket is óriási lelkesedéssel várom. Próbálok élni a lehetőséggel, amit kapok. Nem dőlhetek hátra, hiszen egy tehetséges riválisom van, aki szintén szép jövő előtt áll" - zárta mondandóját a DEAC futsalosa.

A futsalosok hazai találkozóira szóló bérletek továbbra megvásárolhatók, erről itt olvashatnak. Az egyes mérkőzéseket a diákokok, a hallgatók és a nyugdíjasok 250-, míg a felnőttek 500- forintért tekinthetik meg.

Férfi Futsal NB I. - 2. forduló
DEAC - MVFC-Berettyóújfalu
2019. 08. 30. (péntek) 18:30, DESOK

A kép forrása: vehirsport.hu


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-29 08:51:00

további cikkek a témában
Responsive image
Lehet törleszteni

Biró Ádám * 2019-12-12 10:44:00

Responsive image
Fotók a hétfői futsalmeccsről

Biró Ádám * 2018-09-19 06:54:48