Tóth Attila: „mindenki száztíz százalékon pörgött

Frissítés: 2019-08-27 10:45:33

A Debreceni Egyetem futsalosai „berúgták az ajtót" az NB I. új idényének első fordulójában. Elek Gergő csapata a nagy terveket szövögető Veszprém otthonában vizitált. A papírforma alapján a hazaiak számítottak a mérkőzés esélyeseinek, de a DEAC nem foglalkozott ezzel, és 4-2-es győzelmet aratott. Az összecsapáson kiemelkedett Tóth Attila, aki három góllal vétette észre magát. Tóth szerint megérdemelten zsebeltük be a három pontot.

Mi volt a győzelem kulcsa?

A veszprémieken néha azt éreztem, hogy kicsit lebecsülnek bennünket, és olykor könnyelműen vették a találkozót. Nálunk nagy változások voltak nyáron, ám az új játékosokban is óriási bizonyítási vágy dolgozott, a csapat összes tagja száztíz százalékon pörgött. A változásokat figyelembe véve elvileg gyengültünk, de nagyon összetartó együttest alkotunk, amiből Veszprémben profitálni tudtunk. Érzésem szerint jobb teljesítményt nyújtottunk, mint az ellenfelünk, amit az is bizonyít, hogy sokkal több lehetőséget tudtunk kidolgozni. Megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Teher nélkül játszhattatok. Ez mekkora előnyt jelentett?

Valóban nem volt veszítenivalónk, hiszen egy erős alakulat otthonában vendégeskedtünk. A meccs előtt azt beszéltük, hogy szeretnénk megnehezíteni a Veszprém dolgát, de evés közben megjött az étvágyunk. Pozitívan álltunk hozzá az összecsapáshoz, és azt szerettük volna, hogy ne a Veszprém, hanem mi nyerjünk.

A siker után milyen hangulatban telt a hazaút?

Természetesen egy ilyen győzelem mindig jó hangulatot generál, valamint azt is éreztük, hogy abszolút megérte elutaznunk Veszprémbe, mivel olyan dolgot vittünk véghez, amire nem sokan számítottak.

A győzelemből három találattal vetted ki a részed.

Nagyon vártam már a bajnoki rajtot, örülök, hogy kijött a lépés. Nyilván örülök a három gólomnak, de ha őszinte akarok lenni, lőhettem volna többet is, és a játék is mehetett volna jobban. Szerencsére a sérülésem is javul. Az egyik edzőmeccsen begyulladt oldalt a térdszalagom, de az adrenalintól a meccsen nem éreztem fájdalmat, bár a lefújás után még picit érzékeny volt.

Pénteken a bajnok Mezei-Vill érkezik a DESOK-ba. A bravúr mekkora lökést adhat erre a találkozóra?

Sokat meríthetünk a hétfői győzelemből. Úgy gondolom, a berettyóújfaluiak ellen is helyt fogunk állni, és emelt fővel hagyjuk el a pályát. Sajnos Varga Dani megsérült Veszprémben, így szinte biztos, hogy nem számíthatunk rá a következő mérkőzésen. Dani kidőlése miatt a többieknek még egy lapáttal rá kell tenniük a teljesítményükre. A Mezei-Vill az ország egyik legerősebb egylete, amelynek minden szezonban a bajnoki cím megszerzése a célja. Bízom benne, hogy sok szurkoló látogat majd ki a szezon első hazai tétmeccsére.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-27 10:29:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem tudtunk pontot szerezni a rangadón

Biró Ádám * 2019-12-16 09:52:00

Responsive image
Pillanatokra voltunk a győzelemtől

Biró Ádám * 2019-05-06 03:26:49

Responsive image
Előzni akarunk!

Biró Ádám * 2018-10-27 11:35:35