A Berettyó 100%-os; a Bőny még nyeretlen; a DEAC belelendült

2017-11-01 20:28:17

A férfi futsal NB1 5. fordulójának öt meccséről, kicsit bővebben.

Nyírgyulaj KSE – MVFC-Berettyóújfalu 0-4 (0-2)

A jó szezonkezdés után nem sok babér termett a Nyírgyulajnak mostanában (a DEAC is beérte már pontszámban egyébként). Az eddig hibátlanul menetelő Berettyóújfalut sem tudták megállítani, sőt, a vendégek lenullázták őket. Más oldalról nézve: ha Berettyó meccs: Da Silva Amilcar-gól mindenképpen! Nagyon leegyszerűsítve ez a recept. Persze erős túlzás, de az eddigi 5 bajnokiból 4-en betalált a rutinos portugál futsalos (egyszer duplázott is) – amúgy érdekesség, hogy egyedül a cirka két héttel ezelőtti mérkőzésünkön a DEAC ellen lőtt mindhárom latin légiósa gólt a Mezei Villnek (a portugál mellett egy-egy spanyol és brazil is erősíti keretüket). Szóval a lényeg, hogy Hajdú-Bihar megye kiváló csapata egyelőre nagyon magabiztosan halad előre az alapszakaszban… 5 forduló után 15 pontos a Berettyó, míg a Nyírgyulaj visszaesett a 7. helyre.

Aramis SE – Dunaferr 2-5 (2-3)

A Dunaferr az első körben kikapott (a Berettyótól egy szoros meccsen), azóta szűk győzelmeket, meg egy döntetlent tud felmutatni: illetve most ebben a fordulóban egy simábbat az Aramis otthonában. Mondhatjuk, hogy a tavalyi ezüstérmes ebben az idényben is meggyőző idáig. Igaz, a fővárosiak nagyot küzdve 0-2 után felálltak még, sőt, az egygólos vendégvezetést követően a második félidőben a véghajráig teljesen nyílt volt az ütközet, de végül két Hosszú-találattal bebiztosította sikerét a Dunaújváros.

Rába ETO – Futsal Club Veszprém 3-2 (1-2)

A bajnoki címvédő olykor a tűzzel játszik. Az első fordulóban meg is fogta őket a Haladás, de azóta is volt amikor okozott némi nehézséget a három pont begyűjtése (egyszer ikszeltek is a Dunaújvárossal). Ám mondhatnák: kit érdekel, ha általában jönnek a győzelmek. S bár a Dunaferrel teljesen egyforma (4 győzelem, 1-1 döntetlen és vereség) mutatóval bíró győriek nem 100%-osak, de azért légiósaik által (is) megtámogatva komoly tényezőnek számítanak ebben a szezonban is – mindhárom gólt egy-egy portugál vagy spanyol szerezte, a negyedik ezúttal nem talált be... A Veszprém ugyanakkor ismét megmutatta, hogy vele is számolni kell majd alighanem a végső csatározásoknál. Ezen a meccsen is vezetett a bakonyi gárda még a szünetben, ám, ha a lehető legkisebb különbséggel is, de behúzta végül a mérkőzést az ETO.

FTC Futsal-Fisher Klíma – Swietelsky Haladás 1-4 (1-2)

A Fradi az első körös sikere (a Bőny ellen egy góllal volt jobb) óta nem szerzett pontot. Ebben közreműködött a DEAC is, amikor nem egészen egy hete idegenben kapta el az FTC-t. Mindenesetre ha nem is szaladnak át rajta az ellenfelek, de a Fradi mostanában rendre alulmarad – ahogy most a Haladást fogadva is. A szombathelyieké a harmadik olyan gárda a mezőnyben (a Berettyóújfalu és a Győr mellett), amelyik latin légiósokkal is rendelkezik: itt két brazil tolja a gárda szekerét előre. Ezúttal a 4 gólból 3-at ők jegyeztek…

Katt a képre a tabelláért!


DEAC – Bőny-Szavill Consulting 6-4 (1-1)

2017. okt. 30. Debrecen, 300 néző

Erről a meccsről már írtunk – naná, hogy írtunk! A DEAC futsalcsapata gyakorlatilag tökéletes 4 napon van túl, hiszen pénteken a Fradit, hétfőn a Bőnyt tudta legyőzni. Mindkét meccsen voltak nehéz időszakai a csapatnak, de a kétszer 3 pontnál is többet ér, hogy a jelek szerint van tartása a gárdának, ami a jövőt illetően biztató. Még bőven az akklimatizálódás időszakát éli az NB1-ben a DEAC, ám egyre inkább „belakja” az élvonalat. Bizonyára lesznek még rosszabb időszakai is a csapatnak, ám ez a két siker már a srácoké és az edzőé. Lehet rá építkezni, illetve (nem eltúlzott) önbizalmat meríteni belőle. Az is örömteli, hogy 5 kör után a megszerzett 6 ponttal a DEAC a 8. helyet foglalja el, pontszámban a 6. Aramis és a 7. Nyírgyulaj csapatával holtversenyben. A Bőny ugyanakkor még mindig pont nélküli, s ezáltal utolsó. Ám ezen a találkozón is látszott, hogy van kraft a bőnyiekben, hiszen pillanatok alatt nyílttá tették a csatát a hazaiak 5-2-es vezetésénél, vagyis senki sem mehet biztosra ellenük.

ELEK GERGŐ, a DEAC edzője így látta az összecsapást:

- Az első félidő első felében domináltunk, meg kellett volna szereznünk a vezetést! De kihagytuk a sok helyzetet, jött ami ilyenkor szokott, de probléma nélkül felálltunk a kapott gól után. Belekóstoltunk milyen, ha mi irányítunk, sokkal nehezebb, mint védekezni! A "hosszú hétvége" előtt úgy gondoltam, hogy a két meccsből pontot kell szerezni, hogy elhiggyék a játékosok, hogy jó úton járunk. Szereztünk 6 pontot, úgyhogy szerintem az egész magyar futsaltársadalom elhiszi, hogy jó úton járunk!

Szöveg, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2017-11-01 20:28:17

további cikkek a témában