Tiszafüreden hangoltunk az élvonalra

2019-08-15 08:29:00

A Debreceni Egyetem női futsalosai kiszakadtak a megszokott közegükből, és néhány napot Tiszafüreden töltöttek. Üveges Katalin csapata kemény terhelést kapott, ennek ellenére jó hangulat jellemezte az edzőtábort. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban a közös programoknak hála az új játékosok beilleszkedésére is lehetőség nyílt.

A DEAC női futsalcsapata az előző héten Tiszafüredre utazott, ahol edzőtáborban vett részt az NB I-re készülő egylet. Üveges Katalin alaposan megdolgoztatta a játékosokat, ám együttesünknek komoly célja van az élvonalban, amit megfelelő erőnlét nélkül nem lehet elérni.

„Reggelente öt kilométer futás várt a lányokra, vagy négy kilométer teljesítése után másfél órát strandfociztunk. Délutánonként is edzést tartottam, a tréningeket váltott iramú erőnléti futással nyitottuk, majd koordinációs és labdakészség-fejlesztő gyakorlatok következtek, a foglalkozásokat pedig egymás közötti játékkal zártuk. Az edzések mellett különböző csapatépítő programokat szerveztünk, például lementünk a Tisza-tó partjára vagy kártyáztunk. Nagyon kedvesen fogadtak minket a szálláshelyünkön, nem tudtunk olyat kérni, amit ne teljesítettek volna. Tiszafüreden az új igazolásokat is jobban megismerhették a tavalyi együttes tagjai. Az edzőtábort pozitívan értékelem, elérte a célját, a kerethez nyáron csatlakozó játékosok is beilleszkedtek" - mondta Üveges Katalin.

 

 

A DEAC a hétvégén megvívja első felkészülési mérkőzését, az ellenfelünk a Hajdúböszörmény lesz. A lányok komoly erőfelmérő előtt állnak, hiszen a HTE az előző idényben bajnok lett az NB I-ben, bár az aranyérmet begyűjtő egyletből többen is távoztak. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik Böszörményben.

„Az eredmény ezen a mérkőzésen másodlagos lesz. Az érkezőknek köszönhetően bővültek a variációs lehetőségeim, új formációkat tudok kipróbálni. A bajnokság szeptember hetedikén kezdődik. Már nagyon várjuk a rajtot, a lányok motivációjával nincs probléma" - mutatott rá Üveges Katalin.

Az eldőlt, hogy a következő idényben Szentes-Bíró Tamás nem tudja segíteni Üveges Katalin munkáját, ami azért is sajnálatos, mert kettejük között kialakult a „kémia” az NB II-ben. Játékos-edzőnk elárulta, sajnálja Tomi döntését, de már keresi a megoldást a kialakult helyzetre.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-15 08:29:00

további cikkek a témában
Responsive image
Rossz napot fogtunk ki

Biró Ádám * 2019-11-24 11:11:00

Responsive image
Egerszegieket győztek le a futsal UP csapataink

Biró Ádám * 2018-12-02 10:58:08

Responsive image
Az Aramis más lesz, mint a Rubeola volt

Biró Ádám * 2019-05-31 02:18:55