Új csapatkapitánnyal vágunk neki a szezonnak

2019-08-10 10:14:00

A Debreceni Egyetem futsalosai második hete készülnek az NB I-re. Elek Gergő játékosai az Aramis ellen már le is játszották az első felkészülési meccsüket. Együttesünk frissen kinevezett „csékája", Szentes-Bíró Tamás több biztató momentumot is felfedezett a 4-2-es győzelem során.

Férfi futsalcsapatunk keretében a hírek szerint jelentős változások voltak a nyáron. Elek Gergő megújuló csapatában több fiatal tehetség is utat törhet magának. A rutint többek között Szentes-Bíró Tamás képviseli az együttesben.

 

 

„Múlt héten vágtunk bele a felkészülésbe, az elmúlt napokban már napi két edzésen veszünk részt. Délelőttönként Pallai Zsolttal dolgozunk az erőnlétünk javításán az UniFitben. A gárdától alapemberek távoztak, helyüket pedig fiatalok vették át. Eddig pozitív benyomást tettek rám a srácok, nagyon lelkesek, de időre lesz szükségük ahhoz, hogy felvegyék az élvonal ritmusát. Elek Gergő úgy döntött, hogy ebben a szezonban én leszek a csapatkapitány. Meglepő, ám egyben megtisztelő is volt, hogy rám esett a választása, igyekszek felnőni a feladathoz. Nekünk, tapasztaltabb játékosoknak az is a dolgunk, hogy segítsük az új játékosokat" - nyilatkozta Szentes-Bíró.

 

 

A DEAC csütörtökön lejátszotta első edzőmeccsét az Aramis ellen. A hasznos tapasztalatok mellett sikerélménnyel is gazdagodtak a fiúk, hiszen 4-2-re győztük le a szintén az élvonalra hangoló riválist.

„Biztató teljesítményt nyújtottunk, szerintem rendben volt a játékunk. Úgy gondolom, a bennmaradás kivívása lehet a legfőbb célunk az új bajnokságban, ám ha minden klappol, a hetedik-nyolcadik hely környékén végezhetünk. Nézegettem a többi csapat átigazolásait, a mezőny zöme elég jól erősített" - mutatott rá Tomi, aki szerint hazai pályán bármikor lehet esélyünk a bravúrra, mivel a DESOK borítását nem igazán kedvelik a vendégségbe érkező egyletek.

Szentes-Bíró számára a nyár sem a pihenés jegyében zajlott. Játékosunk bajnoki címet szerzett strandfociban a Jászfényszaruval.

„Nagyon örülök, hogy pályafutásom során először aranyérmet akasztottak a nyakamba. Kissé átalakították a bajnokságot, amely ezúttal csak három hétvégéig tartott. Ennek ellenére a színvonalra nem lehetett panasz, több csapat is kiváló légiósokkal erősített. A rájátszásban megszereztem a gólkirályi címet. Kicsit meglepett a díj, hiszen nem tudtam, hogy itt is külön győztest hirdetnek" - elevenítette fel kellemes emlékeit erősségünk, aki a válogatottal vb-selejtezőn vett részt. „Elég kevés időt tudtunk együtt tölteni a torna előtt, ám így is okoztunk kellemes meglepetéseket. Legyőztük a németeket, és az elitbe tartozó oroszokkal is felvettük a kesztyűt. Sajnos a nyolc közé nem tudtunk bejutni, mivel Azerbajdzsán büntetőkkel múlt felül bennünket, de az azerieket nálunk többre taksálják" - világított rá Szentes-Bíró, akinek a zsúfolt menetrend miatt a nyaralás kimaradt, csupán néhány napot tudott családjával Szegeden tölteni.

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-10 10:14:00

további cikkek a témában
Responsive image
A harmadik a lányoknak az első

Biró Ádám * 2018-09-28 05:59:20

Responsive image
Csak a gyilkos ösztön hiányzott

Biró Ádám * 2018-01-06 23:19:58

Responsive image
Dróthék ellen bármi előfordulhat hétfőn

Biró Ádám * 2018-10-12 11:35:34