Kósa Vikire újra számíthatunk

Frissítés: 2019-08-06 14:37:38

Női futsalosaink sem tétlenkednek, Üveges Katalin tanítványai már edzésbe álltak, és készülnek az új idényre. Az NB I-ben is komoly terveket szövögető DEAC-hoz visszatért Kósa Viktória, aki derűlátóan várja a startot, szerinte a csapatunk az élbolyban fog zárni a legmagasabb osztályban.

A másodosztályt megnyerő DEAC kerete a nyáron három játékossal bővült, Krascsenics Csilla és az ukrán Mariia Vaskovets mellett Kósa Viktória is együttesünket erősíti az új szezonban. Viki számára nem ismeretlen a Debreceni Egyetem alakulata, hiszen korábban NB II-es és NB I-es összecsapásokon is őrizte a kapunkat.

„Az elmúlt két évben is a DEAC játékosa voltam, de az edzősködés és a munkahelyi elfoglaltságom miatt nem sokszor tudtam a csapat rendelkezésére állni. Ebben az idényben a futsalra helyezem a hangsúlyt, a tréneri munkámat pedig szüneteltetem. Eléggé maximalista vagyok, minden találkozón a legtöbbet akarom kihozni magamból. Mivel korábban a mezőnyben is számítottak rám, így jól látok a pályán. A csapat már az előző szezonban is remek teljesítményt nyújtott, és az erősítéseket figyelembe véve, bizakodva várhatjuk az NB I-es rajtot. Szerintem az első négybe juthatunk, és erre jó esélyünk van, hiszen a lányok nagyon ambiciózusak” – mutatott rá Kósa Viktória.

Viki tehát néhány hónapja még a DLA-DEAC U14-es egyletét irányította. Elmondása szerint rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagadott edzőként.

„Emberileg és szakmailag egyaránt sokat fejlődtem. Jó érzés volt gyerekekkel dolgozni. Fájt a szívem, amikor otthagytam az együttest, nehezen hoztam meg ezt a döntést. Abban biztos vagyok, hogy a lányokkal nem szakad meg a kapcsolatom, ha időm engedi, a meccseikre is kimegyek majd, és bármilyen problémájuk lesz, rám számíthatnak” – hangsúlyozta a hálóőr.

Női futsalcsapatunknál Kósa Viktóriának és Tóth Renátának lesz az a feladata, hogy megőrizze a kapunkat a bekapott góloktól.

„Reni kiválóan védett az NB II-ben a sorsdöntő meccseken. Jó a viszonyunk, természetesen egészséges rivalizálás lesz közöttünk, de mindenben támogatjuk egymást” – mondta Kósa, aki kitért a nemrég elkezdődött felkészülésre is. „A csajok most edzőtáborban vannak, ez nekem kimarad, ugyanis nem tudtam szabadságot kivenni, de egyénileg készülök a bajnoki rajtra. Érzem a kihagyást, ám igyekszem visszanyerni a formámat” – zárta mondandóját kapusunk.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-06 14:33:00

további cikkek a témában
Responsive image
Új hálóőr a futsal kapuban

Biró Ádám * 2017-09-18 12:31:22