Futsalosaink is munkába álltak

Frissítés: 2019-07-30 12:16:14

A Debreceni Egyetem gárdájának tagjai hétfőn „belecsaptak a lecsóba", vagyis megkezdték a felkészülést a következő szezonra. Elek Gergőnek fel van adva lecke, hiszen úgy hírlik,  az előző szezonban hetedik helyet szerző alakulat több kulcsembere is távozik, helyüket pedig fiatal tehetségek veszik át. A DEAC minden héten edzőmeccsen csiszolhatja a taktikáját az új bajnokságra.

A DEAC férfi futsalosaira minden bizonnyal nagyon nehéz szezon vár. A hírek szerint a csapat több meghatározó tagját is elveszítette, így jelentősen megfiatalodhat az egylet. Mindent egybevéve Elek Gergő komoly kihívás előtt áll, de a vezetőedzőnk abból főz, amije van, vagyis igyekszik a lehető legtöbbet kihozni az új idényből.

„Ellenfeleink többsége komoly erősítéseket hajtott végre, míg mi sok kulcsembert veszítettünk el. Ennek fényében nagyon merész célokat nem igazán fogalmazhatunk meg, valahogy megpróbáljuk megőrizni az élvonalbeli tagságunkat, ám ez roppant nehéznek ígérkezik. Gyakorlatilag teljesen új csapatot kell építenünk, a keretünket ifistákkal töltöttük fel. Nekik hozzá kell szokniuk az NB I ritmusához, ami nem ígérkezik sétagaloppnak. Az U20-as bajnoksághoz képest komoly ugrás lesz a legmagasabb osztály. Néhány éve a Haladás fiataljai elhódították a bajnoki címet az U20-as korosztályban, de ebből a garnitúrából csupán egy ember tudta beverekedni magát az első csapatba. Szerencsére lesznek olyan játékosok, akik már az előző évben is letették a névjegyüket, ők képviselik a rutint a csapatban" - nyilatkozta Elek Gergő.

 

 

Csapatunk minden héten edzőmeccset vív a start előtt. Első ellenfelünk a Nyírbátor lesz, majd ezt követően az Aramis és az Újpest vár Elek Gergő legénységére. A DEAC az utolsó héten szeretne egy közeli NB I-es riválissal is megmérkőzni, de ezzel kapcsolatban a döntés a sorsolás után születik meg.

 

 

A várható átalakulást figyelembe véve kemény fába vágják a fejszéjüket a játékosaink és a szakmai stáb tagjai.

„Óriási változás előtt állunk. Az évek alatt felépítettünk egy olyan gárdát, ami az élvonalban is meghatározó szereplővé vált. Most gyakorlatilag egy ifi csapattal vágunk neki a pontvadászatnak. A fiúknak több új dologhoz is hozzá kell szokniuk, például a napi edzés is eddig idegen volt a számukra" - mutatott rá a tréner.

Képek: Bódi Sándor


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-07-30 11:49:00

további cikkek a témában
Responsive image
Amikor beindultak a csajok, nem volt kérdés!

Biró Ádám * 2019-05-13 14:45:51

Responsive image
A rangadót is behúznánk

Biró Ádám * 2019-11-22 11:04:00