Élre rúgtatott a DEAC a lányoknál!

Frissítés: 2019-05-27 10:37:35

A DEAC női futsalosai végig uralták a meccsüket az ELTE ellen vasárnap, hazai pályán. A végül nagy különbségű siker pedig azt eredményezte, hogy pontszámban egyenlően állnak a Fradival, de a gólkülönbsége jobb a mieinknek. Így az utolsó fordulóban idegenben a zöld-fehérek ellen elég a döntetlen is az NB2-es bajnoki címhez és az NB1-be jutáshoz. 

Női futsal NB2 felső ház 7. forduló
2019. május 26. DESOK

DEAC - ELTE-BEAC 8-3 (5-1)
STAT

ÜVEGES KATA:
- Az első félidővel nagyon elégedett vagyok. A helyzetkihasználásunk a múlt héthez képest javuló volt. Mivel nagy a tét, így azonban nehezebb hozni magunkat, de láthatjuk, az eredmény 8-3 lett, de a játék képe is rendben volt. Célunk az, hogy egyenes ágon jussunk az NB1-be, vagyis legalább döntetlent érjünk el a Fradi ellen az utolsó fordulóban. Ezt az egy hetet még igyekszünk kimaxolni, s bár sérüléseink, fáradtságunk is nyom minket, mindent beleadunk. A vasárnapi meccsen, bár a rivális szerzett vezetést (0-1), Üveges Kata vállára véve csapatát 4-szer is betalált az ellenfél kapujába, emellett gólpasszai is voltak.

A mérkőzés elejétől jól ment a mieinknek a játék, és amint belemelegedtek elkezdték lődözni a gólokat is. Bornemissza Barbara, majd Pócsik Lívia révén viszonylag gyors egymásutánban voltunk eredményesek (2-0). Majd a félidő végére tovább növelték a lányok a fórt (Üveg kétszer, közte Urai Bianka egyszer volt eredményes: 5-1)

A második játékrész is sok DEAC-helyzetet hozott, de a befejezésekbe hiba csúszott olykor. Horváth Viktória (6-1) góljára pedig szép találattal válaszolt a vendégcsapat (6-2) - igaz, elkerülhető hibánk előzte meg ezt.

Mielőtt a gólkülönbségen elkezdhettünk volna aggódni - hisz tudtuk, minimum 3-mal nyerni kell, hogy a Fradi ellen elég legyen az iksz is majd - Üveg kétszer is szépen kisakkozott helyzet végén terelte a kapuba a labdát (8-2), s így még egy harmadik ELTE-gól is belefért (8-3).

Egyébként emellett volt még közelről égbe lőtt labdánk, a kapufa mellett elsurranó lövésünk, blokkolt próbálkozásunk. Tehát akár simán 10 fölé is mehetett volna csapatunk. Ám ez bőven elégnek bizonyult!

Na, meg, hagyjunk valamennyit a Fradi ellen is majd!!!

Ügyesek voltatok, lányok, hajrá az utolsó meccsen is majd a Ferencváros ellen!

Ezt a meccset június 2-án 18.00 órától rendezik a Fradinál. Hazai győzelem esetén ők az NB2-es bajnokok, mi pedig a 2. helyre érünk oda. Ha döntetlenezünk vagy nyerünk, akkor fordítva történik. A bajnok alapból feljut az NB1-be, míg a 2. helyezett osztályozót játszva érhet oda.

Duma (és csapatkép): Koppányi Szabolcs
Fotó (meccsképek és KÉPGALÉRIA IDE KATT): Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-05-27 10:25:43

további cikkek a témában