Partiban voltunk, de a pontszerzéshez nem eléggé

Frissítés: 2019-05-12 07:04:58

A bravúrra készülő DEAC végül egy sokáig nyílt, jó kis meccsen szenvedett vereséget a bajnokaspiráns Berettyó csarnokában. A mieink 3-2-ig remekül állták a sarat, de még mindig van mit javítani a játékunkon. A hazaiak pedig nem engednek ellenfeleiknek egy-egy apró bakit sem. Az utolsó két csoportbéli fordulóban még nagyon izgalmas meccsek várhatók.

Férfi futsal NB1 "A" csoport 8. forduló
2019. május 10. Berettyóújfalu

MVFC Berettyóújfalu - DEAC 7-2 (3-2)

STAT 

ELEK GERGŐ:
- Az első félidőben elégedett voltam a mutatott játékkal! Amivel gondom volt az az, hogy két olyan gólt kaptunk, amire felhívtam a figyelmet, hogy hogy védekezzük, de nem azt tettük, gólokat kaptunk belőle. Úgy gondolom, hogy a játékpercekkel egyértelműen jeleztem, hogy mennyit játszik az, aki nem azt csinálja amit mondok. A második félidőben 15 percig szintén egyenrangú ellenfelei voltunk a Mezeinek, talán helyzetünk is több volt, mint az első félidőben. Ahogy jeleztem is meccs előtt, azon fog múlni, hogy lesz-e pontszerzési esélyünk, hogy meddig tudunk koncentráltak maradni! Sajnos csak 35 percig tudtunk.

A berettyóújfalui mérkőzésen légiósgól vezette fel a csatát a 3. percben, amire azonban hamar válaszoltunk Tóth Attila révén (1-1). A figyelem azonban nem lankadhatott egy pillanatra sem, hiszen Magyarország legerősebb alakulata volt a vendéglátó.

Sajnos szerencsétlen öngóllal vette ismét magához az előnyt a Mezei Vill (2-1), amit egy percen belül másik légiósa révén növelt is (3-1). A félidőben még szépített azonban a DEAC, amikor is Kondás Kristóf volt eredményes (3-2).

A második játékrészben a kevés magyar góljaik egyikével 4-3-re lépett el a Berettyó, amit követően a mieinknek óriási, ráadásul szép játék végén kialakított helyzete adódott arra, hogy ismét egy gólra zárkózzon, de a kapu előtt lemaradt befejező emberünk a labdáról.

Jó darabig ez történt, vagyis helyzetek itt és ott, ám kimaradtak. A meccs végén aztán még megrázták magukat a hazaiak, illetve a mi koncentrációnk csökkent, ez pedig három Mezei Vill-találatban mutatkozott meg (7-2).

A DEAC nem tudott bravúrt elérni, de jó meccset játszott összességében a favorit Berettyó otthonában. Közben a csoport másik találkozóján a Dunaferr otthonából csent el pontot (3-3) a Rubeola.

Érdekes végjáték lesz, mivel május 17-én 18.30-tól a DESOK-ban fogadjuk a Dunaferrt, majd május 27-én utazunk Csömörre. S még bármi előfordulhat e között a 3 csapat között. Jelenleg a Csömör a 2. 11 ponttal, a Dunaferr a 3. szintén 11 ponttal, a DEAC a 4. 9 ponttal.

Duma. Koppányi Szabolcs
Fotó: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-05-12 07:01:35

további cikkek a témában