Pillanatokra voltunk a győzelemtől

Frissítés: 2019-05-06 03:34:03

A DEAC kétszer vezetett a nyugati első Fradi ellen a női futsal NB2 felső házának szombati rangadóján, de végül 9 másodperccel a lefújás előtt kiharcolta a fővárosi csapat a döntetlent. A meccs összképe alapján megérdemelt a pontosztozkodás, ám a mieink azért közelebb álltak végül a győzelemhez, ami szinte már a kezükben volt.

Női futsal NB2 felső ház, 4. forduló
2019. máj. 4. Debrecen, DESOK

DEAC - FTC 2-2 (1-1)
STAT

ÜVEGES KATA:
- Az első félidő képe alapján volt okunk az aggodalomra. A Fradi nagyon jó iramban kezdett. Függetlenül attól, hogy mi szereztük meg a vezetést, sokkal jobb játékot mutattak. A szünetben megbeszéltük, hogy mikre kell odafigyelni, és többnyire sikerült is ezeket megvalósítani. A második játékrészben, úgy éreztem, hogy egyértelműen mi domináltunk jobban, viszont a kimaradt kontrák és ziccerek megbosszulták magukat a végjátékban. 3 perccel a meccs vége előtt sikerült újabb előnyt szereznünk, azonban az utolsó 9 másodpercben egy súlyos védekezési hibából adódóan ki tudott egyenlíteni a ferencvárosi egyesület. Mondanom sem kell, hogy ez mennyire szíven ütötte az egész csapatomat, azonban úgy gondolom, hogy összességében egy igazságos döntetlen született. De abban is biztos vagyok, hogy a hiányzóinkkal még ennél is erősebbek lettünk volna. Nagyon jó volt végre egy olyan csapat ellen játszani, amely azonos szinten van velünk, és látványos játékot képviselnek. Talán egyszer éreztem eddig ilyet ezalatt az egész bajnokságban! Gratulálok az ellenfélnek és a saját lányaimnak is a nagyszerű játékhoz! Méltón küzdött mindenki! Rengeteg munka vár most ránk, hogy a visszavágóra kijavíthassuk a hibáinkat, illetve az előtte álló többi fordulóban is eredményesen szerepeljünk!Az NB2 alapszakaszában a Fradi a nyugati, a DEAC a keleti szekciót nyerte meg. A felső házi rájátszásban aztán több más meccs után végül összeakadt a két gárda. Először Debrecenben, szombaton. 

Az első félidőben a Fradi nagyon veszélyesen játszott, az iram pedig igen komoly volt, így nem csoda, hogy a második félidőre alább hagyott valamelyest. 

Ám addig a DEAC vezetést szerzett Üveges Kata révén (1-0), amikor élt az előtte adódó lehetőséggel. A vendégek válasza sem váratott sokáig magára (1-1), majd több védése volt ezután Tóth Reninek a kapunkban, az egész meccsen, illetve olykor maguk a vendégek céloztak rosszul, így jó darabig nem változott az eredmény.

A szünet után a Ferencváros fokozatosan fáradt el, a mieink pedig - bár Horváth Vikit az elmúlt meccses kiállítása miatt nélkülöztük, s Bornemissza Barbi sem tudott játszani - mintha jobban bírták volna erővel.

Kezdtük átvenni az irányítást, és jöttek a helyzeteink is egymás után. Sajnos a befejezések nem sikerültek, így bár érett a DEAC újabb vezető gólja, a hajráig várni kellett arra.

Akkor némileg váratlanul talált be Üveges Kata másodjára is. Előtte voltak nagyobb helyzeteink is, ám ilyen a sport, egy talán kevésbé kecsegtető szituációban a gyors felismerés vezetett az újabb találathoz. Kata a vendégek térfelének közepe táján vezetgette a labdát, majd hirtelen átlőtte a védelmet, a labda pedig a bal alsóban kötött ki. Nagy gól volt (2-1).

Akárcsak az örömünk, hiszen kezdtük elhinni, hogy meglesz a hőn áhított siker. Volt is újabb helyzetünk arra, hogy bebiztosítsuk azt, ám végül a Fradi talált egy gólt 9 másodperccel a lefújás előtt - kavarodás végén lőtték.

Erre érdemben már nem lehetett reagálni, így maradt az iksz.

Ahogyan a tabellán a különbség is megmaradt a két csapat között (a DEAC 1., az FTC 2.), ám  Fradi eggyel kevesebbet játszott, így a 3 pontos előnyünk lehet, hogy csak átmeneti. 

Következik május 12-én 19.00 órakor a DEAC - KRSE meccs. Idegenben már sikerült legyőzni őket az első fordulóban.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (KÉPGALÉRIA)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-05-06 03:26:49

további cikkek a témában