Nagy siker: csak a 10. gól nem jött össze

Frissítés: 2019-05-06 11:12:49

Nehéz lenne összeszámolni, de a DEAC legalább 7-8, a vendégek meg vagy 3 kapufát lőttek a pénteki NB1-es futsalmeccsen, amelyet végül gálázva nyert meg a debreceni együttes. Fontos pontokat gyűjtöttek be Kondás Kristóf vezérletével a fiúk, de sajnos Szentes-Bíró Tamást elveszítettük egy időre.

Férfi futsal NB1 "A" csoport, 7. forduló
2019. máj. 3. Debrecen, DESOK

DEAC - Szigetszentmiklós Futsal 9-3 (2-1)
STAT 

ELEK GERGŐ:
- Az első félidőben nem játszottunk jól. Nem tudtunk labdát birtokolni, védekezésben hibákat vétettünk. Az hogy így is vezetni tudtunk, az a kontráknak és egymás kisegítésének köszönhető. A második félidőben az ellenfél kockázatvállalását ki tudtuk használni, már-már rutinosnak tűntünk. Azt, hogy megérkeztünk a meccsbe és ilyen kimagasló teljesítményeket tudtunk nyújtani, egymásnak köszönhetjük! Csapatként funkcionáltunk!

Az idén már magyar válogatottat is megjárt Kondás adta meg az alaphangot a 2. percben (1-0), majd Tóth Attila növelte hamarosan az előnyt (2-0), ám a szünetig már sajnos csak egy miklósi találat esett (2-1), Gergály Gyula révén.

Pedig nagy nyomás alá helyzetük a kapujukat jó pár esetben, viszont igaz az is, hogy nekik is voltak lehetőségeik. A változatos, de inkább debreceni fölényt hozó első félidő azonban leginkább kapufák zörgetésével telt, néha hihetetlen módon maradtak ki a helyzeteink. Csak a példa kedvéért, a végig nagyon jól játszó Vékei Nándor egy ízben majdnem széttörte a kapufát - Kovács István kiváló passza után. Majd ismét ők voltak a főszereplők (ezen a meccsen elnevezhetjük őket kapufa-gyárosnak). Kokó remek helyzetet teremtett magának, de a kapusról szögletre perdült a labda, majd a szöglet után szabadrúgáshoz jutottunk. Remek variáció végén Kovács Vékeit játszotta meg, aki elegánsan perdített a felső lécre, majd pár másodperc múlva Szentes-Bíró Tomi találta el ugyancsak a lécet. Ami után azonban sajnos megsérült. Elsőre a vádlija tűnt bajosnak, amit a későbbi gyors diagnózis is megerősített. Jobbulást, Tomi!

A második játékrész aztán ismét gyors DEAC-gólt hozott. Varga Dani labdaszerzése után Faragó Lajost játszotta meg, ő kilépett és bevágta a léc alá (3-1). A felszabadult öröm jogos volt.

A nagy meccset játszó Kondás következett, ő is labdát szerzett erőszakosan, elvitte a kint bóklászó kapus mellett is a labdát, majd balra, kisodródva passzolt vissza az üres kapuba (4-1).

A vendégek is kiszakadtak kicsit a szorításunkból, és szépítettek a meccs háromnegyedéhez közeledve. Tűzijátékot rendeztek a kapunk előtt, majd (hogy máshogy) egy kapufa után bekotorták (4-2). Egyébként Faragó Ádám kapusunk remekül védett, vagyis nehéz dolga volt az ellenfélnek vele az egész meccsen.

Szinte azonnal visszaállította Kondás a közte hármat, amikor ellenállhatatlanul lőtt a hosszúba (5-2), majd újra ő volt eredményes, amikor Vékei kapufája (!) után a kipattanót Faragó Lali begyűjtötte, se elhúzták a lábát, s a jogos büntetőt Kondás értékesítette (6-2).

A kapufaparádé is folytatódott közben. Kokó sokadik okos labdája érte el Vékeit, aki megint a fát találta el perdítésével, majd nagy lövöldözéssel veszélyeztettek a mieink. Igaz, a Szigetszentmiklós is rúgott egy ficak kapufát szabadrúgásból, de mind ebben a műfajban, mind a gólok tekintetében mi vezettünk, magabiztosan.

Aztán kijöttek 5-4-re a vendégek, Tóth Attila pedig háromnegyed pályáról emelt az üres kapuba (7-2) - természetesen a kapufáról pattant be a labda :)

A látogatók még szépítettek az eredményen (7-3), de még volt két hazai gól a tarsolyban (sokan pedig már a tizediket követelték a lelátóról). Előbb Kasuba Máté egy kipattanót helyezett a jobb alsóba (előtte gyanú volt, hogy kezezett a vendégjátékos, de már mindegy), majd Tóth bal oldali akciója végén a belőtt labdájába szerencsétlenül ért bele a miklósi játékos, így öngól lett belőle.

Jó csapatot győztek le a mieink, ám amikor beindult a DEAC nem volt kérdés, hogy ki nyer. A végére a különbség túlzónak tűnhet, de a helyzetek alapján megérdemelt volt ez a közte hat is.

Szép volt srácok!

Katt a képre a tabellához!

A DEAC ezzel leszakította a Szigetszentmiklóst, és rástartolt a Rubeolára és a Dunaefrre is.

Május 10-én Berettyóújfaluban játszunk, 18.30-tól legközelebb.

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs (további képek itt)
(KÉPGALÉRIA Derencsényi Istvántól ITT)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-05-04 09:58:23

további cikkek a témában