Teher marad, nyerni kell pénteken!

Frissítés: 2019-05-02 15:42:50

A DEAC férfi futsalosai az NB1-ben május 3-án, pénteken a Szigetszentmiklóst fogadják 18.30-tól a DESOKBAN. Elek Gergő edző nem akarja elmismásolni a tét nagyságát, sőt, kimondottan elvárja játékosaitól, hogy ennek tudatában játsszanak, s nyerjenek. Kulcsmérkőzés lesz, tomboljon a csarnok pénteken!!!

1. A pénteki meccs hosszú idő óta az első bajnokija a DEAC-nak, s ugyanúgy egy fontos mérföldkő a bajnokságban, mint volt az idegenbeli volt Szigetszentmiklóson. Azt akkor végül elveszítettük, bár sok helyzetet kihagyva. Most ismét a miklósiak következnek. Mennyire érzed a terhet a játékosokon, vagy sikerült levenni róluk ezt?

2. Aktuális ellenfelünket le lehetne szakítani kicsit, egy győzelemmel, illetve ráközelíteni nagyon a Dunaferre. Milyen kerettel, nehézségekkel és reményekkel várjuk a holnapi összecsapást?

ELEK GERGŐ:

1. Az idegenbeli mérkőzés nem volt mérföldkő, ez most az. Mindenáron nyernünk kell, hogy a kiesés réme eltűnjön az életünkből. Nem szeretném levenni a terhet a játékosokról, ezt tudniuk kell kezelni! Sőt kifejezetten szeretném, hogy tudatosuljon bennük, hogy élet-halál harcot vívunk, ezáltal a maximumot hozzák ki magukból, nincs spórolás, fel kell szántani a pályát!

2. Ha győzünk, eldől az utolsó hely sorsa, és üldözhetjük a Csömört. Célunk változatlan, az 5. hely megszerzése, amit reálisnak látok. A bronzmeccsre csak matematikai esélyünk van. Esztergomi térhet vissza sérülésből, Rácz ballag, továbbá a szokásos szalagosok fognak hiányozni.

A DEAC egy hónapja nem játszott bajnokit, ez idő alatt több edzőmeccsel és természetesen komoly tréningekkel tartotta szinten magát a gárda, sőt, reméljük, fejlődött a gyakorlások során!

A Szigetszentmiklós jelenleg 1 ponttal van a mieink mögött az NB1 "A" csoportjának utolsó, 5. helyén, egyetlen eddigi sikerüket a bajnokság második szakaszában éppen ellenünk érték el. Ezért is, meg egyébként is vissza kellene vágni nekik, hiszen a Csömör-Dunaferr páros megfogható - reálisan nézve inkább a Csömör. 

Mindent bele, srácok!

Duma: Koppányi Szabolcs
fotó: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-05-02 15:41:00

további cikkek a témában