Szombaton rangadót játszanak a női futsalosok itthon

Frissítés: 2019-05-02 15:31:19

A nyugati csoport első helyezettje (FTC) a keleti első (DEAC) ellen: Debrecenben. A női futsal NB2 felső házában ez a legnagyobb rangadó jelenleg, aminek lesz egy "visszavágója" is majd Budapesten, ám szombaton nálunk vizitál a Fradi. A 17.00 órás meccsre várunk minden szurkolót (DESOK), kell a biztatás a lányoknak!

Üveges Katát, a DEAC játékosedzőjét, valamint a nemzeti együttes erősségét a szombati NB2-es találkozó mellett a két válogatott meccsről is kérdeztük, amikor is a múlt hétvégén a magyar női futsalválogatott az oroszokat fogadva 3-2-es, majd 2-0-ás vereséget szenvedett felkészülési találkozón, ám az Eb-bronzérmes ellen - főleg az első derbi - kimondottan dicsérendő formálódó válogatottunk, amely sokat fejlődött a pár héttel korábbi formájához képest.

1. Két szoros meccs az erős orosz csapat ellen. Az eredményekkel és a játékkal mennyire voltál elégedett?
2. Hogy érezted magad a két derbin, illetve mennyire volt ez így különlegesebb, hogy Nagy Anettet is búcsúztatta a válogatott?
3. A Fradi jön szombaton. ez lesz az egyik "A MECCS" tavasszal. Milyen előjelekkel futunk neki, s mit vársz a megaderbitől?

A képen Üveg elöl, 6-os számmal. A búcsúztatott Nagy Anett hátsó sor jobbról a második.

ÜVEGES KATA:

(VÁLOGATOTT)

- A pénteki válogatott találkozóban (2-3 az oroszoknak) sokkal több lehetőséget éreztem. Nem csak azért, mert 2 gólt szereztünk, hanem azért is, mert a játékunkban sokkal több kreativitás és elképzelés volt. A kontráink veszélyesebbek voltak, valamint a játéksebességünk is elfogadható volt! Nagyon tetszett a csapat és a stáb hozzáállása, inspiratív volt a közös felkészülés!

- Két teljesen különböző meccset játszottunk. Belülről legalább is én így éreztem! Mindkét meccsnek megvoltak a maga szépségei és hibái is. Az akarással sem volt baj. Egyszerűen csak úgy éreztem, hogy elfáradtunk fejben, hogy nehezebbek voltak a lábak. Ment ugyanúgy mindenki, de a második meccsen már sokkal jobban kiéleződött a két csapat közti különbség! A kapu előtt is pontatlanabbak voltunk. Mindenesetre nagyon nagyot küzdött mindenki, amire büszkék lehetünk. A körülményekhez képest ezek nagyon jó eredményeknek számítanak.

- Anettet mindenki szerette, a pályán belül és kívül is. Sokan sokat köszönhetünk neki! Megható érzés volt látni, hogy egy ekkora tekintélyű játékos elbúcsúzik a szeretett sportágától! De őt ismerve csak a nemzetközi szereplésről mondott le. Mindenesetre hiányozni fog mindenkinek!

(DEAC)

- Egész évben erre a találkozóra vártunk (DEAC - Fradi szombaton 17.00 DESOK), de sajnos a karmánk próbára tesz minket! Horváth Viki az ELTE elleni fordulón ismét 2 sárga lapot szerzett, ami miatt ki kell hagynia ezt a találkozót, illetve Bornemissza Barbi egyéb elfoglaltságok miatt valószínűleg szintén hiányozni fog a keretből! Az én egészségi állapotom sem túl kecsegtető, de mindenképp össze fogjuk szedni magunkat, hogy a körülményekhez képest jól szerepeljünk!

A Fradinak eggyel kevesebb meccsből 3-mal kevesebb pontja van. Vagyis, ha nyernek, beérnek minket, sőt, vesztett pontok tekintetében már előttünk állnak majd. Ha ikszel a két gárda, marad a DEAC-fór, de eggyel több mérkőzésből, míg ha győzünk, picit elszakadunk tőlük. A tét tehát nem kicsi, ám nem a legkedvezőbb előjelekkel vágunk neki a csatának. Ugyanakkor éppen ezért lehet kisebb a teher a csajokon. Játsszatok felszabadultan és hajrá, ami a csövön kifér!!!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: 1. Papp Attila (archív), 2. a válogatott saját fotója


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-05-02 15:26:47

további cikkek a témában