Két perc alatt 4 gól, és DEAC-siker!

Frissítés: 2019-04-29 20:35:21

A végjátékban kapkodhatták a fejüket a nézők, hiszen 2-0-s DEAC vezetés után egyenlített a hazai ELTE, de pillanatok alatt visszaállította a közte kettőt csapatunk az idegenbeli női futsal bajnokin, hétvégén. Volt tehát küzdelem, izgalom bőven, ám ettől csak édesebb a siker!

Női futsal NB2 keleti csoport, felső ház 3. forduló
2019. ápr. 27. Budapest

ELTE-BEAC - DEAC 2-4 (0-2)
STAT 

ÜVEGES KATA:
- Parkettán játszottunk, ez eléggé megnehezítette a dolgunkat, a csúszós pályán nehéz volt megállni, irányt változtatni. Nem játszottunk rosszul, jól járattuk a labdát, de a kontráinkat nem tudtuk gólra váltani, a védekezésünkben előfordultak hibák. Ezek ellenére kétgólos előnnyel zártuk az első húsz percet, viszont egyik legjobb játékosunkat elveszítettük, Horváth Vikit kiállították. A második félidőben biztosan őriztük előnyünket, de a 38. percben szépített ellenfelünk, majd egy minket sújtó komoly bírói tévedést követően kiegyenlítettek. Nagyon akartuk a győzelmet, 57 másodperc volt hátra, szerencsére ez az idő elég volt, hogy két gólt szerezzünk és megnyerjük a mérkőzést. A játékvezetők érdekes felfogásban vezették a találkozót, szinte minden ítéletükkel minket sújtottak. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk a három pontot, gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

A meccsen végül játszott Üveges Kata is, aki az oroszok ellen a magyar válogatottban is vitézkedett kétszer a napokban, vagyis volt feladata bőven a hétvégén. Csapatunk végül kettővel nyert idegenben, egy vérnyomást nem kímélő végjátékot hozó meccsen, ráadásul Üveg kettővel hozzájárult a csapat négy góljához, így mondhatjuk, hogy fontos szerepe volt a sikerben.

A felső házat vezető DEAC a jelenleg 5. ELTE otthonában jól kezdett, hiszen Horváth Viki már a 2. percben betalált (0-1), majd, ha nem is diadalmenetben, de magabiztosan haladtak lányaink az újabb gól felé, ami a félidő derekán Üveg révén megszületett (0-2). A második játékrészben aztán sokáig nem rezdültek a hálók, de a végjáték eszméletlen lett.

Először is jegyezzük meg, hogy Horváth Vikit már az első félidő végén elvesztettük a második sárga lapja, s így kiállítása után. A második játékrészben, a lefújás előtt két perccel aztán a csapatok lejátszottak még egy 2-2-es minimeccset!

Előbb a hazaiak vágtak be kettőt (2-2), amely gólok közül a második igen meghökkentőre sikeredett, hiszen egy tévesnek tűnő ítélet után a mieink leálltak, az ellenfél pedig lerohant minket, s eredményes tudott lenni.

Viszont a DEAC-os csajok kivágták a rezet, hiszen rögtön ezután egy Bornemissza-passz után Üveges Kata visszavette a vezetést (2-3), majd a kapusát lehozó, kockáztató ELTE-nek még rúgott egy üreskapus gólt Fekete Gabi is (2-4).

Nagy izgalmak közepette, de megérdemelten nyertek a hölgyek. Szép volt!

Következik május 4-én, 17.00 órától egy nagy derbi itthon, amikor az FTC-t fogadjuk a DESOK egyetemi csarnokban.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó (archív): Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-04-29 20:24:52

további cikkek a témában