Fortuna kegyeiért az edzésen dolgoztunk meg

2017-10-24 14:53:00

Fiú futsal U20 NB1 3. forduló

DEAC Futsal - Aramis SE Budaörs 6:2 (2:1)
Gólszerzőink (Magyar 2, Györfi 2, Gyarmati, Pazonyi)

Fortuna kegyeiért az edzésen dolgoztunk meg

11 másodperccel a kezdőrúgást követően, mielőtt még Aramis játékos labdához érhetett volna a mérkőzésen, Magyar Robin közép távoli lövése védhetetlenül vágódott a bal kapufáról a Budaörs kapujába (1:0). Előszele volt ez annak, hogy a találkozón a kapufa személyében Fortuna Istenasszony a hazaiak mellé rakta le voksát. Az álomszerű kezdés meghatározta az első 5-10 perc játékát, melyben felszabadultan és nagy iramot diktálva futsaloztak a DEAC játékosai, az Aramis ennek nem találta ellenszerét.

Egy jól sikerült vendég ellencsapást előbb Gyarmati Zoltán (2:1), majd Györfi György (3:1) torolt meg, ezzel kettőre szaporítva csapata előnyét.

Póta Balázs időkérését követően az Aramis több periódusban is átvette a játék irányítását, de az egyetemisták jól sáfárkodtak megszerzett előnyükkel. A vendégek pontrúgás variációikkal, valamint távoli lövéseikkel tudtak veszélyeztetni, majd a félidő vége előtt kisbüntetőt is rúghattak.

Bíró Ádám és a fegyelmezetten, helyenként önfeláldozóan védekező mezőnyjátékosok az esetek többségében jól szűrték meg a távoli próbálkozásokat, azonban három esetben is a kapufa kellett hárítsa a löketeket.

A második félidő hasonló szellemben folytatódott, mint ahogy az első befejeződött. Az Aramis igyekezett a vendéglátókra erőltetni akaratát, míg a hazaiak igyekeztek kevés teret és időt hagyni a támadások szervezésére, és ha lehetőség adódott rá gyors megugrásokkal növelni kétgólos előnyüket.

A 25. percben egyre olvadt a DEAC előnye, majd egy perc múlva Pázmándi Dávid védőn megpattanó centerezését Györgyi György talppal húzta be a döbbent budaörsi kapus lába mellett a gólvonalon túlra (4:2). Bizony a találatot még a karzaton szép számmal helyet foglaló vendégszurkolók is ösztönösen megtapsolták.

Ami a csövön kifért azt beleadta az Aramis, emelt a fordulatszámon, kapujuk elé szegezte a DEAC-ot a Pest megyei csapat. Derekasan állta a sarat csapatunk, de az igazsághoz mindenképpen hozzátartozik, hogy volt olyan vendégtámadás, ahol egymást követő három alkalommal csattant a kapufán az Aramis próbálkozása (a mérkőzés végéig összesen 8 kapufáig jutottak!).

A 37. percben Pazonyi Attila ívelt az üres kapuba, megbüntetve az Aramis pontatlan kapuslehozatalos próbálkozását (5:2).

A félidő utolsó percében Magyar Robin foglalta keretbe a mérkőzést, ahol némi forgolódást követően parádésan pókhálózta ki a jobb felső sarkot mintegy 10 méter távolságból, megkoronázva ezzel aznapi teljesítményét (6:2).

Zsuponyó Levente (vezetőedző): Motivált, önérzetes és a futsal iránt elkötelezett játékosokat láttam ma a csapatomban játszani. Mindez fegyelmezett és alázatos játékkal párosulva, a mérkőzés lélektani fordulópontjain némi szerencsével átjutva, magabiztos győzelemben realizálódott. Azért, hogy a kapufáról támadásban be, védekezésben kifelé pattanjon a labda edzésen kell megdolgoznia a csapatnak. A kapufák, megpattanó labdák, bírói tévedések azonban hosszú távon kiegyenlítődnek. Ezek szükségszerű velejárói a futsalnak. 
Jó iramú és hangulatú mérkőzésen, kifejezetten magas színvonalú játékvezetés mellett, kevés gólt kapva, látványos találatokat elérve, csapatmunkával nyertünk négy góllal az utánpótlás nevelésében mindig élen járó Aramis ellen. Kellemesen fog telni a hétvége hátralévő része, az biztos.

Fiú futsal U17 NB1 3. forduló

DEAC Futsal Club - Aramis SE Budaörs 3:8 (0:5)
Gólszerzőink: Orbán, Arany, Erdőhegyi

Létszámban egyre népesebb U17-es csapatunk a második félidőben egyenrangú ellenfele volt jó nevű ellenfelének. Mérkőzésről mérkőzésre sikerül egyre komolyabb ellenállást kifejteni kezdő futsalosainknak, mely biztató előjel lehet a bajnokság hátralévő fordulóira.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Zs. Levente
közzétéve: 2017-10-24 14:53:00

további cikkek a témában