Sima siker lett a vége a megyei rangadónak

Frissítés: 2019-03-31 21:11:57

A 16. győzelmével lezárta a női futsal NB2 alapszakaszát a DEAC Berettyóújfaluban. A vasárnap kora esti találkozón gólt sem kaptak a lányok, ellenben négyszer betaláltak. A folytatásban a nyugati csoport élcsapatival találkoznak a csajok: először már jövő hétvégén, Budapesten.

Női futsal NB2 keleti csoport
2019. március 31. Berettyóújfalu

MVFC Berettyóújfalu - DEAC 0-4 (0-3)
STAT: később

ÜVEGES KATA:
- Amit a lányoktól kértünk, hogy vigyázzanak az egészségükre, az eredmény nem számít most annyira, illetve a taktika, amit a Berettyó játékára kitaláltunk, visszajött a meccsen. A saját dolgainkat is jól megvalósítottuk. Így egy igen jó első félidőt produkáltunk, amelyben már 3-0-ra vezettünk. Örültem, hogy bár volt nyomás a héten rajtunk a meccs miatt, hiszen motivált volt a Berettyó a volt játékosaink is készültek ellenünk, de mindkét fél jól játszott, s nem volt grundfoci. Horváth Viki két szép gólt lőtt, egyet jobbal, egyet ballal, felépített támadásból. Majd 3 a 2 ellen vittük a labdát, és végül én kipasszoltam a labdát Böröczky Szilvinek, aki szépen értékesítette a helyzetet. A második félidőben már látszott, hogy éreztük, megvan a meccs, vissza is vettünk, inkább a védekezésre koncentráltunk. Ám a végén Fekete Gabi jól észlelt egy lehetőséget szöglet után, így még egyszer betaláltunk. Elégedett vagyok a lányokkal, a meccsel. Bármennyire is tét nélküli volt, de azért szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést is. Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen simán sikerült.

Érdekes volt a felállás, hiszen a két gárda kezdőjében szerepelt nálunk a DEAC jelenlegi játékosedzője, Üveges Kata, míg az ellenfélnél a korábbi csapatkapitányunk, Radics Ági. A másik érdekesség, hogy a Tóth testvérek közül Anita a Berettyónál, Nóri nálunk vonulhatott fel a kezdő sípszóhoz.

Ugyanakkor voltak hiányzóink, sőt, lesz is, hiszen van olyan sérültünk (Horváth Petra), aki gyógyulása még kérdéses, hogy mikorra tehető, vagy például végül Horváth Vikit két sárgával kiállították ezen a derbin, így ő biztosan hiányozni fog egy meccsről a folytatásban.

A DEAC - írtuk már sokszor - az NB2 keleti csoport győzteseként érkezett Berettyóújfaluba, míg a hazaiak éppen a DEAC-ból erősödve csaptak bele a meccsbe.

Egészében véve a mieink elég simán hozták a győzelmet, ami többnyire jó játékkal is párosult. Ez pedig biztató a nyugati csapatokkal való meccsek előtt.

Pontos menetrend később várható, ám az biztos, hogy a DEAC ezután jövő hétvégén a KRSE ellen idegenben kezd majd. Ez már az alapszakasz utáni következő szakasz nyitánya lesz.

Gratulálunk csapatunknak a kiváló alapszakaszi mérleghez, hiszen a Nyírség elleni első meccsen elszenvedett vereség után egyszer veszített csak pontot (az is döntetlen volt) a DEAC - a Rubeola ellen. Ezen kívül minden összecsapását - összesen 16-ot - hozta Üveges Kata játékosedző alakulata. 

Várjuk a nehéz, ám reményeink szerint sikeres folytatást!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: a lányok készítették, illetve a főfotó: Derencsényi István (archív)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-03-31 20:56:45

további cikkek a témában