IZGALMAS VÉGJÁTÉKBAN DIADALMASKODTAK FUTSALOSAINK

2017-10-19 13:54:00

MLSZ Regionális Futsal Bajnokság 4. forduló

Flamingo KLC Hajdúnánás - DEAC Futsal Club 3:6 (0:1)
Gólszerzőink: Györfi, Szilágyi, Mester, Decsi, Koroknay, Pázmándi

A szokatlanul késői, 20.30-as kezdés ellenére is hangos szurkolótábor buzdítása mellett indult útjára a futsal labda a hajdúnánási sportcsarnokban a futsal NB3 negyedik fordulójában.

A mindkét mérkőző fél többnyire fiatal tehetségeinek adott lehetőséget a tapasztalatszerzésre, így a 23 éves Mester Norbert már-már csapatunk doaenjének érezhette magát.

Az idényben első hazai mérkőzését játszó, eddig még nyeretlen Hajdúnánás nagy elánnal csapott a húrok közé, míg a DEAC elsősorban kellemetlen stílusú védekezésével a játék tördelésére, a hazai támadójáték kibontakozásának megnehezítésére rendezkedett be.

Az iram az első percektől nagy volt, a csapatok magas hőfokon égtek, ám az ezen a szinten elvileg gyakori végzetes technikai és helyezkedési hibák, labdaeladások csak nem akartak megérkezni a mérkőzésbe, így a csapatok nem tudtak egymás hibáiból számottevő előnyt kovácsolni.

A 14. percben Györfi György fejezett be egy vendég megugrást (0:1). A minimális előny Takács Ádám jó kapusteljesítménynek és a csapat masszív védekezésének köszönhetően a szünetre is megmaradt, annak dacára, hogy a hazaiak már az első félidőben 5v4 elleni játékkal is megpróbálkoztak.

A második félidő nagy DEAC ziccerekel és hazai egyenlítéssel kezdődött. A hazai egalizálás még nagyobb erőbedobásra sarkalta a Hajdúnánásiakat a támadó harmadban, azonban kinyíló védekezésüket előbb Szilágyi Zoltán mattolta Decsi Zsolt átadásából (1:2), majd Mester Norbert pókhálózta ki a felső sarkot Koroknay Péter okos pontrúgását követően (2:3).

A kissé kaotikus iramjátékban a Hajdúnánás válasza sem késett sokat, így gólra gólokkal felelve tüzelték fel fanatikus szurkolótáborukat, és lovalták bele magukat a győzelem lehetőségébe.

A döntetlenszagú derbit aztán az döntötte el, hogy a hazaiak mindenáron ki akarták csikarni a győzelmet maguknak, így az utolsó öt percben kapusuk mezőnyjátékosként támadva fellépett a DEAC térfelére, ezzel létszámelőnyt biztosítva csapata számára.

A DEAC fiataljaiban maradt annyi szufla, hogy ezt lábbal és fejjel is lekövetve a végjátékban két szerzett labdából üres kapust gól szerezve (Decsi 3:4 és Koroknay 3:5), majd a már hitehagyott ellenféllel szemben egy parádés támadást, mintegy jutalomjátékként befejezve (Pázmándi 3:6) lezárja a mérkőzést.

A sportszerű és korrekt játékvezetést hozó mérkőzést végül a kevesebbet kockáztató, erejével jobban gazdálkodó DEAC nyerte egy ügyes és gyors játékosokban nem szűkölködő Hajdúnánás ellen, mely ellen inkább előbb, mint utóbb valaki csúnyán bele fog szaladni a "késbe", mert tabellán elfoglalt helyük nem tükrözi valós képességeiket.

Zsuponyó Levente (edző): Minden mérkőzéssel egyre több tapasztalatot szerzünk, és remélhetőleg egyre kevesebb hibát is vétünk. A mérkőzést most nem kiemelkedő képességű játékosok klasszisa döntötte el, hanem egy védekezésben, és helyenként már támadásban is masszív, szorgos és alázatos csapatmunka. Természetesen nem maradtak el a jó egyéni teljesítmények sem, melyek ma nem gólokban mutatkoztak meg, hanem jó passzokban, kemény szerelésekben, látványos becsúszásokban és sok-sok futásban. Sajnálom Daróczi Pepét, mert ez a hajdúnánási csapat, az ügyes és lelkes fiatalok megérdemelnék, hogy legalább heti rendszerességgel tudjanak teremben készülni. Azon leszünk, hogy az elkövetkező mérkőzéseinken is minél több kellemes percet szerezzünk magunknak és az értünk szorítóknak.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Zs. Levente
közzétéve: 2017-10-19 13:54:00

további cikkek a témában