Szorongattuk a bajnokesélyest

Frissítés: 2019-03-10 23:45:00

A DEAC futsalosai a nagy nevű riválist a meccs java részében kiválóan regulázták meg, sőt, a vezetés is a lábunkban volt. Ám minden pró hibát kihasznált a Berettyó, így végül egy jó meccsen elvitte a pontokat Debrecenből. Pallai Zsolt súlyos sérülése is hozzá tartozik a meccs krónikájához, sajnos.

Férfi futsal NB1 "A" csoport 3. forduló
2019. márc. 8. Debrecen, DESOK

DEAC - MVFC Berettyóújfalu 1-4 (0-2)
STAT ITT 

Edzői később.

A DEAC a meccs elejétől összeszedetten játszott a nagyobb játékerőt képviselő Berettyóújfalu ellen, pénteken. Az első félidőben, 0-0-nál, helyzetekig is eljutott a DEAC, sőt, volt, amikor a kapu torkában volt már a labda, de a gól elmaradt. Nem úgy a másik oldalon, amikor Henrique Da Silva távolabbról megeresztett lövése talált utat a hálónkba (0-1).

Mindez az első félidő hajrájában történt, pedig addig remekül tartottuk magunkat. Sőt, később is, ám ez a gól magához vonzotta hamar - sajnos - a másodikat is, amikor a másik légiós is betalált. Ez egy szép akció végén történt, ismerjük el (0-2).

Ráadaásul történt egy súlyos sérülés is. Pallai Zsolt egy labda utáni rohanásban nagy sebességnél akart kitámasztani, visszaforgatni, amit nem bírt a térde. Hozzá tartozik az esethez, hogy kapott egy lökést is eközben, s ezek együtt egy komoly traumát okoztak. Zsocát a mentő vitte el nemsokára... Jobbulást!!!

Sopánkodni felesleges, de ugye ez a végjáték nagyon nem jött jól a szünet előtt, főleg annak tükrében, hogy 1-0 helyett 0-1 a meccs egy fontos időszakában nagyon nem mindegy. A második félidőben aztán továbbra is - miként azt sejthettük előre - a vendégek lábán járt a labda leginkább, ám a DEAC jól állta a sarat, és igyekeztek a srácok amikor csak módjukban állt veszélyeztetni.

A Berettyónak voltak nagyon szép megoldásai, egyéni és csapat szintű brillírozásai, de kapusunk, Faragó Ádám is sokszor nagyot védett, illetve a védekezésünk a bekapott két gól ellenére is jól muzsikált többnyire.

A 34. percben aztán újabb villanással jelezte a Berettyó, hogy szeretné nyugodtabbá tenni a maga számára a végjátékot. Egy kiváló, csel utáni keresztpassz találta meg a berobbanó Nagy Imrét, aki szinte kihagyhatatlan helyzetből tessékelte a kapunkba a labdát (0-3).

Ahogy az első játékrészben, úgy most is párban járt két vendégtalálat, egy perc alatt. Jött Loch Sergio, aki - miután 5 a 4 elleni játékra kijöttünk - egy labdavesztésünk után nagyjából a félpályáról begurított a kapunkba (0-4).

Ugyanakkor a mieink nem adták fel a harcot, ahogyan Elek Gergő tréner sem az 5 a 4 elleni játékot. S meg is lett az eredménye, miután szép körbepasszok után Vékei Nándor kapott kiváló átadást a kapufánál, s némi szerencsével, de egy abszolút tudatos figura végén, ügyesen oldotta meg a feladatot, s pöckölt a gólvonal mögé (1-4).

A meccsben még volt további hazai helyzet, sőt, gól is, például Varga Dániel zúgó kapufája rögzített játékhelyzetből, de nem változott már az eredmény.

A Berettyó szépen, összeszokottan, az egyéni képességeket is kiaknázva futsalozott, a DEAC pedig felnőtt a feladathoz, ám egy-két hiba sem fér bele egy ilyen szintű riválissal szemben.

A taps járt mindkét félnek lefújás után.

A DEAC legközelebb március 18-án Dunaújvárosba utazik (19.00 órakor kezdődik az az összecsapás).

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István (KÉPGALÉRIA)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-03-09 11:34:51

további cikkek a témában