A hajránk jó volt, de nem elég

Frissítés: 2019-03-06 12:41:19

Nagyon akartuk ezt a sikert, de a meccs elején semmi sem volt velünk. Az otthon játszó Szigetszentmiklós pedig élt a lehetőséggel, amit részint az érdekes játékvezetői felfogás is elősegített (edzőnk mélyütést emlegetett az egész szituációra). A folytatásban lábra kapott a Debreceni Egyetem futsalcsapata, jobban játszott riválisánál, ám 3-0-ás hazai vezetésről végül csak 4-3-ra tudott felkapaszkodni.

Férfi futsal NB1, csoportkör második szakasz, 2. forduló
2019. márc. 4. Szigetszentmiklós

Szigetszentmiklós - DEAC 4-3 (4-1)
STAT ITT 

ELEK GERGŐ:
- Az első 4 percben az ellenfél 1 kapura lövéséből kaptunk 2 gólt, a játékvezetőktől pedig 5 faultot. Ilyet még nem éltem meg, amióta ismerem ezt a sportágat. Ebből a mélyütésből lassan jöttünk ki. Nálunk volt a labda, helyzeteket alakítottunk ki, de rendre ki is hagytuk ezeket. A második félidőben már abszolút uraltuk a mérkőzést, helyzet helyzet hátán, de nem rúgtunk be eleget. Mentálisan nem voltunk elég erősek. A két legutóbbi idegenbeli meccsünkön annyi helyzetet dolgoztunk ki, amivel bajnokságot lehet nyerni, mégis 2 vereség lett a vége. A helyzetkihasználáson kell javítanunk.

A meccs a lehető legrosszabbul indult, hiszen Schranz Balázs, a hazaiak válogatott játékosa (aki végül mesterhármat ért el) a 2. percben kétszer is feliratkozott a góllövők közé (2-0)... maradjunk annyiban, hogy elég szerencsétlen találatok voltak, a mi szempontunkból. A pofon nem volt kicsi, viszont nagy... Ezután következtek a fura ítéletek, gyakorlatilag belelihegett a spori a sípjába elég sokszor - biztos ezért adott annyi faultot. A csapatok rúghatták a 10 métereseket, miután kigyűltek a hibák, de sajnos csak ellenfelünk értékesített egyet (Schranz), ráadásul előtte náluk Östör is betalált (igaz, nálunk meg Kovács István). Így 4-1-es hazai vezetés mellett mehettek a mieink az öltözőbe. 

A második félidőben  DEAC mindenképp fordítani akart, és jöttek is a góljaink: előbb Kondás Kristóf, majd Szentes-Bíró Tamás volt eredményes (4-3), s bár még rúghattunk volna többet, megakadt a lemezjátszó tűje ennyinél, sajnos.

Így egy fontos meccsen maradtunk pont nélkül, ám a csoportkör második szakasza még csak most kezdődött a számunkra, így bízhatunk benne, hogy valahogy visszaszerezzük azokat a pontokat majd, amelyekre most számítottunk.

Következik: március 8. péntek 18.30, DEAC - MVFC Berettyóújfalu

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István (archív)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-03-05 10:32:48

további cikkek a témában