Tízes a Nyírségnek idegenben

Frissítés: 2019-03-03 20:46:17

A lányok az elejétől kezdve tudatosították az ellenfélben, hogy győzni mentek Újfehértóra, és már az első félidőben eldőlni látszott az összecsapás. Bár három gól még nem életbiztosítás a futsalban, de utána is folytatódott a DEAC-henger, így 0-8-nál tudta első találatát megszerezni a hazai alakulat. A végén 8 lett közte a Debreceni Egyetem csapatának.

Női futsal NB2 keleti csoport 17. forduló
2019. márc. 3. Újfehértó

Nyírség NSC - DEAC 2-10 (0-3)
STAT ITT 

ÜVEGES KATA:
- Magabiztos játékkal irányítottuk a mérkőzést. Már az első perctől kezdve azt csinálta a csapat, amit kértem tőlük az öltözőben. Persze a pontatlanság az sokszor benne volt a játékunkban, de alapvetően a gólok tudatosan felépített, egy-két érintős kontrákból alakultak. A héten tanult feladatokból többet is viszontláttam, néhány játékosunk szinte tökéletesen alkalmazni is tudta őket! A cél az, hogy rövid időn belül mindenki azonosulni tudjon vele! Nagyon elégedett vagyok a mai játékkal és az eredménnyel, a játékosok teljesítményéről nem is beszélve! Fontos pontokat szereztünk ismét. Azon leszünk, hogy a jövőben se szakadjon meg ez a sikersorozatunk!

A DEAC-ból Üveges Kata szórta meg magát a legjobban, 5 vasárnapi találatával bőven megerősítette helyét az NB2-es góllövő lista élén (36-nál jár). Ő adta meg az alaphangot a 4. perces dugeszával, majd jól elosztva a meccs egészében nagyjából szabályos időközönként potyogtak a vendégtalálatok a Nyírség kapujába.

Üveg a 23. percre már mesterhármasnál járt, közte Horváth Perta is betalált. Majd Böröczky Szilvi és ismét Petra, míg a hátul a DEAC talán legbiztosabb embere, Tóth Nóra is eredményes tudott lenni, hogy a meccs vége felé Üveg még két góllal gyarapítsa találatai számát, Mága Alexandra pedig lezárja a mai mérkőzést.

A hazaiak a hajrában lőttek kettőt, de akkor már nem volt kérdéses, hogy ki nyer.

Szép volt, csajok!

A következő mérkőzésen, ha legalább 1 pontot szerez a csapat, már biztosan a keleti csoport 1. helyén végez az alapszakasz végén, a többi forduló eredményétől függetlenül. Jelenleg 11 ponttal van előrébb a DEAC, mint a Szolnok, és 4 kör van hátra az alapszakaszból, az egymás elleni eredményünk pedig jobb náluk, de a gólkülönbségünk is sokkal.

A DEAC március 10-én az Egert fogadja 17.00 órától a DESOK-ban legközelebb!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István (archív)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-03-03 20:27:39

további cikkek a témában