Magyar Kupa: egy góllal maradtak le a lányok a döntőről

Frissítés: 2019-02-23 16:24:10

Kétszer vezetett a DEAC, de a második félidőben fordított a címvédő Tolna, így ők jutottak az idei női futsal kupadöntőbe. Kár érte, mert volt sansz ebben az elődöntőben egyértelműen, ám a rutin ellenfelünk mellett volt, illetve amikor átvették a vezetést, s két góllal elmentek. nekünk nem volt elég fajsúlyos válaszunk erre. Szép volt csajok a final fourba jutás!

Női futsal Magyar Kupa final four, elődöntő
2019. feb. 23. Szigetszentmiklós

DEAC - WSH-Palmfood Tolna-MÖZS 3-4 (2-2)
STAT ITT 

ÜVEGES KATA:
- Fejben ott voltunk, akartunk is, mindenki maximálisan koncentrált volt. Megszereztük a vezetést, de rendezetlenségi problémáink adódtak, így jött az egyenlítés kétszer is. Ennek ellenére rossz érzés nincs senkiben. Amikor a Tolna a második félidőben elment, végül kijöttünk 5 a 4 ellen, de nem úgy ment, ahogy kellet volna. Ugyanakkor a több válogatott játékost is soraiban tudó Tolnáról tudtuk, hogy ha ők nagyon ráállnak egy játékukra, az ellen nehéz lesz játszani. Ekkor kijött javukra a nagyobb rutin. Egyébként szerintem egy ki-ki meccs volt. Szerettünk volna nagyot álmodni, de elégedett vagyok így is, ez most erre volt elég. Nagy gratuláció jár a lányoknak!

A találkozónak a tavalyi kupagyőztes Tolna a most futó NB1 középcsapataként, míg a DEAC NB2-es top csapatként vágott neki szombaton délelőtt, Szigetszentmiklóson. A tét a döntőbe kerülés volt, ami nagy tett lett volna a debrecenieknek, hiszen egyetlen második vonalas gárdaként kerültek ide a 2019-es final fourba.

A mérkőzésen a "hazaiak", vagyis a DEAC mellett szólt a hosszabb cseresor, és talán a nagyobb éhség okozta motiváció, hiszen kihívás volt a mieinknek a legjobbak között szerepelni, komoly tétre menő összecsapáson, illetve az, hogy az ellenfél legfőbb gólfelelőse, Halászi Kinga nem is volt nevezve a meccsre. A Tolna mellett ugyanakkor a még így is több rutinos futsalos és a hétről hétre erősebb vetélytársak elleni pallérozódás szólt, na, meg az, hogy címvédőként nyilván nem akartak már az elődöntőben elvérezni - még ha az idei szezonjukban nincsenek is top formában, ami az NB1-et illeti.

A találkozó elején a DEAC talán agilisabb volt egy fokkal, és a 4. percben Üveges Kata, játékosedzőnk találatával vezetést is szerzett (1-0), amelyet azonban Szalkai Kitti elég hamar egalizált, így egy amolyan gólváltással, ha nem is indult, de zajlott le a meccs első pár perce (1-1).

A folytatásban is sok gólt ígérő vagy legalábbis veszélyes támadást vezetett mindkét gárda, amiből ismét mi jöttünk ki góllal (Horváth Viki: 2-1). Ezúttal tovább tartott az előnyünk, de a 14. percben újfent (végül egyébként mesterhármasig jutott) Szalkai Kitti talált be (2-2).

A szünet után változott a játék képe lassacskán. Először is fordított a Tolna (Varga Adél: 2-3), sőt utána is volt pár nagyon meleg szituáció a kapunk előtt, amikor Tóth Reninek akadt dolga rendesen - illetve néha a szerencse is mellénk állt. Aztán már nem, az újabb Tolna-találattal 2-4-re módosult az állás (Szalkai volt a gólszerző).

Bár a mieink mentek előre, labdákat szereztek a lányok, helyzeteket alakítottunk ki, de azok kimaradtak vagy az utolsó passzok hibádztak. Elég nagy rohanássá vált a meccs a félidő közepétől. Mi futottunk az eredmény után, a Tolna meg igyekezett kontrákból is akár bevinni a vélhetően végső döfést (egy esetleges 2-5 sok lett volna már).

Próbálkoztunk becsülettel, kapartak a csajok, abban hiba nem volt, de kissé szétszakadt a pálya, és az előre rohanás (majd a vesztett labda vagy a rosszul kivitelezett támadásunk után a lóhalálában történő visszazárás) csak fogyasztotta az erőnket.

A hektikussá váló meccsen - egyet kiemelve több lehetőségünkből - Tóth Nóri iramodott meg a jobb szélen, keményen belőtt labdájára érkezett Üveges Kata, de a kapu torkából, a rárontó kapustól zavarva mellé lőtt - félig csúsztában.

Szóval nagyon hajtottak a lányaink, de nem akart sikerülni újból betalálni.

Ugyanakkor kockázatot is kellett vállalni, hiszen nem ülhettünk a babérjainkon. Meg is hozta az eredményt a nagy attakkolás, és Urai Bia szép játéka után a passzából Bornemissza Barbi talált be: góljával felzárkóztunk 3-4-re, s még volt bő 4 perc hátra. Szinte rögtön helyzettel válaszolt a Tolna, de mi is kontrából veszélyeztettünk. Ment a nagy adok-kapok.

Sajnos hátul hibáztunk olykor, de ezt nem tudta megtorolni a Tolna. Azt sem, amikor ajtó-ablak helyzetben találta magát a játékosuk, de mellé rúgta a labdát... Másfél perc volt ekkor hátra. Bejött Kósa Viki is egyébként a kapunkba, aki a mezőnyben is jól bánik a labdával, így 5 a 4-ben tudtunk támadni.

Ezzel sem értünk el azonban egyenlítést, így végül ha szűken is, de a Tolna jutott a vasárnapi fináléba.

A meccsben benne volt egy esetleges DEAC-siker is, ha az első félidő jobb játékát tudtuk volna tovább folytatni, akkor mindenképpen. Ám a Tolna nem nyert érdemtelenül, összességében egy nagyon szoros meccsen kevés döntött a javukra.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó 1: Derencsényi István (archív)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-02-23 14:24:34

további cikkek a témában