Fiatalok be- és sérültek felépülése

Frissítés: 2019-02-19 21:35:54

A férfi futsal NB1-ben egy kis szünet van a Magyar Kupa négyes döntője miatt, melyet a hétvégén rendeznek. A DEAC az utolsó akadályon fennakadt, így most nem szerepel a fináléban, ellenben lesz dolga bőven Elek Gergő edzőnek, hogy az így "nyert" időszakban elvégezze az utolsó csinosításokat csapatán az élvonalbeli második csoportkör megkezdése előtt.

1. A Magyar Kupa final four idén kimarad a programból számunkra (nem úgy mint tavaly), viszont így van egy kis szünet, legalábbis a tétmeccsek sorában. Említetted, hogy vannak olyan embereink, akik márciusra összekaphatják magukat sérülésük után. Az ő visszaszokatásuk mellett mivel telik majd ez a két hét március 4-ig, amikor Szigetszentmiklósra megyünk?

ELEK GERGŐ:
- Edzésekkel telik és edzőmeccset is játszunk, február 25-én Csengerbe utazunk, parkettán játszunk: a stílusuk is hasonlít a Szigetszentmiklóséhoz. A parkettás borításon a gyakorlást fontosnak tartom! Edzünk is ilyenen! A sérültek közül Kovács és Rácz egyre jobb formába lendül, ahhoz hogy teljesen kész legyenek kell ez a 2 hét!

2. A fiatalokról szólva: amúgy is szoktad használni őket, ha megérnek rá, de mostanában a sérülések miatt még inkább számítani kellett az UP játékosokra. Nem feltétlenül nevesítve, de hogyan vagy megelégedve velük a nagycsapatnál folytatott edzésmunkájukat illetően?

ELEK GERGŐ:
- Vannak akik állandó résztvevői a felnőtt edzésnek, és vannak akik egyszer-egyszer kapnak meghívást. Akik mindig jelen vannak, azok komoly fejlődésen mennek keresztül, felveszik a felnőtt ritmust, megtanulnak gyorsabban gondolkozni, fizikálisan előre lépnek. Ez látszik az utánpótlás bajnokikon ott ők viszik a prímet. Akik csak néha vannak, azoknál kicsit más a helyzet. Óriási a különbség az UP és a felnőtt sebesség közt, a fizikális csatákról nem is beszélve. Plusz szeretem a sokszínű játékokat, egy-egy gyakorlatnál 5-6 színű megkülönböztető van a pályán, tehát sokszor örül ha tudja, hogy milyen rendezvényen van... Nekik nehezebb, de a hozzáállásuk kifogástalan! Napi szinten egyeztetünk Zsuponyó Leventével a fiatalokról és amikor csak tehetem figyelemmel kísérem a mérkőzéseiket!

3. Egy kis kitekintés: mit tippelsz melyik két gárda fogja vívni a döntőt most a kupában, s mi szól mellettük?

ELEK GERGŐ:
Az egyik párosítás talán 3 esélyesebb, vagyis az Újváros - Veszprém. Itt a Veszprémet várom a döntőbe, illetve nekik is szurkolok, Madarász János barátomék szerintem előrébb tartanak. A másik oldalon a Mezei - Haladás egyértelmű esélyese a szomszédunk. Több variációra van módja Cabrera mesternek, illetve a lehetőségeik, gondolok itt az edzésszámra, a külföldi minőségi játékosokra és a szakmai munkára, ami a végső győzelemre is predesztinálja őket.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó (archív): Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-02-19 20:35:00

további cikkek a témában